Reklama

Reklama

Přímý kontakt

  • USA Direct Contact (více)

VOD (1)

Bývalý příslušník námořní pěchoty Mike Riggins je zavřený v balkánském vězení. Jednoho dne ho tu navštíví jakýsi muž, který mu zařídí svobodu a nabídne mu sto tisíc dolarů, když z blízké vojenské základny osvobodí údajně unesenou americkou dívku Anu. Mike se úkolu ujme a dívku ze základny, kde má být držena jakýmsi gangsterem Karadžovem a jeho spojencem, generálem Dragem, skutečně vysvobodí. Jenže Riggins záhy zjistí, že dívka byla na základně dobrovolně a že pan Connelly, který Rigginse najal, nemá s americkou vládou nic společného...  To už však právě Connelly a jeho nový spojenec Drago po dívce a Rigginsovi jdou. Riggins tak musí i s Anou prchat před zástupy Dragových vojáků. Nakonec si Ana zavolá na pomoc svého milence Karadžova. Ten se sice snaží se svými lidmi uprchlíkům pomoci, je však i s doprovodem zmasakrován na blízkém stadionu, kde se uprchlíci ukryli. Riggins se s Anou ocitne v obklíčení, a tak dívku Connellymu naoko vydá. Connelly ji ihned začne nutit, aby se zřekla majetku po svém otci, známém americkém miliardáři. Ana má převést veškerý majetek na svého povedeného strýčka... (TV Prima)

(více)

Recenze (96)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neskutečně béčkovaté béčko. Se vším všudy. Dost příšerný lokace. O hercích nemluvě. I ten Dolph se tu podle mě nudil. Ale budu to hodnotit v ranku do jakého to je nasazené. A tak když už má Dolph v ruce bouchačku je to celkem fajn. Holčina vypadá velice dobře a ani zápletka není úplně blbá. Co mě neskutečně vytáčelo tak bylo neustálý ujíždění autem. Hádám, že tím film strávil dobrých 25 minut. Honičky v autech orámovaly dvě slušné akce. Nejdříve na vojenské základně a finální hned hádejte po čem. Ano po honičce v autě. V rámci béčka dám solidních 55 procent. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren a Michael Paré v jednom filmu, to si jako milovník akčních béček nechám líbit :-) Film má všechny atributy současného akčního béčka - natáčel se někde v Bulharsku nebo Rumunsku, hlavní hrdina kroutí v kriminále, odkud se dostane jen, že slíbí pomoci americké vládě osvobodit jednu holku ze spárů jistého kruťase Karadžova nebo tak nějak slovansky, pěstní bitka přijde na řadu tři minuty po úvodu filmu, jsou tu krásky nahoře bez kroutící se v luxusním baru kolem tyče, další bitka přijde do 12 minut od úvodu filmu, návštěva arzenálu zbraní, přepadení tábora zlosyna v podání one man show do čtvrt hodinky... Prostě není čas na blbosti, jedem jedem, odsýpá to. Žádné větší a zbytečné řečičky, tohle nikdo od těchto filmů nechce, stejně jako originalitu.Zločinec je prostě kruťas a vraždí maminky a div ne děti, a Dolpha sice párkrát krutě zmlátěj', ale on v sobě nakonec nalezne vnitřní sílu bojovat dál a zvítězit. Co na tom, že střihač držel v ruce nůžky asi podruhé v životě, hudba je recyklovaná a herecké výkony poněkud ochotnické? Na druhé straně musím pochválit vcelku slušnou kameru i pár podařených záběrů (zvlášť ten kruhový objezd na náměstí je úžasný, nebo jak tank pronásleduje Dolpha na motorce), i to, že se neklepe. Sice i zde otravuje product placement, ale ne až tak okatě, a na druhou stranu, nebýt toho, netuším, že v Bulharsku mají McDonald. Jde prostě o jeden z mála filmů, kde se nedá přetáčet, pokud si chcete akci užít... No a vo to de, že jo? Btw, Michael Paré hraje hlavního hajzla. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od filmu Blackjack natocil Dolph Lundgren konecne zase pozeratelny film. Je to blbe? Ano velmi, scenar ako keby bol napisany v 80 rokoch. Ale co sa tyka akcie, tak sa neustale nieco deje. Film obsahuje 4 celkom dlhe nahanacky, niekolko prestreliek, jeden velkolepy vybuch vojenskej zakladne na zaciatku a explozivne finale na konci. A to vsetko stalo smiesnych 6 mega. Je pravda, ze neustalu akciu zakamuflovali tym, ze vyhadzuju do vzduchu opustene budovy kratko pred samovolnym zrutenim, a superdrahe sportaky znacky Trabant, Skoda, Lada a vojenske auta maju tiez dobrych 30-40 rokov. Oproti predchadzajucej Lundgrenovke Diamantoví psi, kde bolo vrcholom zrutenie jedneho auta do utesu je to setsakramantsky pokrok. Aj posledne Seagalovky s rozpoctom 12-15 mega vyzeraju oproti Direct Contact uboho. Dalsim plusom je, ze sa Lundgren v solidne choreografovanych bitkach celkom snazil bez okateho pouzitia kaskadera a strihac mu to nepokazil gulometnym strihom ako je bezne v poslednych Seagalovkach. Direct Contact je sice neskutocne stupidny, zastaraly film, ale tentokrat si zasluzi aj privlastok akcny. Co je oproti poslednym ukecanym Lundgrenovkam s minimom akcie velky pokrok. 5/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ještě před tím, než se stal Lundgren postradatelným, odskočil si do hlavního město Bulharska Sofie, aby natočil zcela typicky ubohou lundgrenovku. Sice se tentokrát střílí a bojuje o sto šest, výbuchy střídají výbuchy, ale co je to platné, když naprostá dementnost čouhá z každého záběru. Ano, je pěkné, že vidíme Lundgrena evidentně bez dabléra jak bojuje, nechá sebou mlátit o zem či sám dá pořádnou nakladačku ať už matrixovsky vyšňořeným agentům či typicky rusácky vyfešákovaným Ivanům. Co to ale pomůže, když jakýkoli jiný záběr je opravdu uboze trapný, nesmyslný a nereálný. Jasným důkazem jsou automobilové honičky, kde Lundgren s unesenou ženskou jedou před plátnem a v dalším záběru kaskadér zcela jinak oblečený navíc sám ve voze řídí auto v živé akci. Kromě přejetých trabantů a nabouraných žigulů je vše ostatní skutečně "mega" trapné. Rozepisovat se o ubohosti filmu je ztráta času stejně jako film samotný. Příběh kopíruje xkrát omleté - Dolph jako mariňák ve výslužbě je vytáhnut z drsného ruského??? vězení, aby přivedl jako žoldák jednu mladou ženu. Když ji osvobodí ze spárů maniakálního generála, který si jen tak pro radost střílí civilisty, dojde mu, že to byla past, naštve se, všechny vystřílí, mladice se do něj zamiluje a .... vesele se spolu vydají na poslední velkou bitku. Jde o typickou ukázku toho, až kam může Lundgren klesnout. Jeho filmy nikdy neoplývaly inteligentním dějem, ale toto je opravdu vrchol. Tak amatérsky natočit film dokáže snad každý. Až je mi líto skvělého Pavla Soukupa, který opět po delší pauze Lundgrena mistrně dabuje a musel tuto ubohost přežít. Doporučuji pouze skálopevným lundgrenistům, jinak ruce pryč. Hudba: Stephen Edwards ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

No nic jsem od toho nečekal a i tak to byla kravina, která mě nebavila od začátku do konce, přestože se blonďatý steroid snažil působit fakt drsně, zvláště když vždy na poslední chvíli uskočil nějaké té střele, aby pak zasáhla nevinného civilistu, tak to na mě působilo spíše směšným dojmem (ne legračně směšných). Jednu hvězdu to ode mě má za to, že jsem to ve zdraví přežil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Natáčalo sa v Sofii, Bulharsko. Filmovanie trvalo 27 dní od 19. februára do 17. marca 2008. (Johnny.ARN)
  • V jednej z naháňačiek za denného svetla vchádzajú do krátkeho tunela, ale keď sa objavia na druhej strane, je zrazu tma. (Johnny.ARN)
  • Pri nahánačke s taxíkom má ten ešte pred začiatkom strieľania prestrelenú pravú zadnú pneumatiku (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama