Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

  • Austrálie The Yellow Handkerchief (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi nějaký čas, než jsem se zakoukal a dostal do děje. Přeci jen úvodní setkání tří osamělých individualit působí velmi nereálně. William Hurt je tvrdý oříšek, hraje tak úsporně, že vám dojde asi tak v půlce filmu, jak kvalitní výkon podává, podobně je na tom Eddie Redmayne, který je skvělý, až když z něj opadne vyšinutost. Kirsten je vynikající od začátku. Film jako road movie funguje výborně, režisérovi se povedlo vystihnout křehkou harmonii hlavních hrdinů, atmosféru poničeného amerického jihu a děj omezil na minimum, což filmu jen prospívá. Tempo je pozvolné a při postupném odhalování charakterů projevil Uduyan Prasad (úžasné jméno mimochodem:) velký cit pro vyprávění. Konec je možná až snový, ale filmy by přeci měli rozdávat lidem naději. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je stejně nenápadný jako Cake Eaters, oba filmy se mi moc líbily, nejsou to zrovna velkofilmy, či trháky s akčními scénami, ale je to přesně ten žánr, co můžu...tedy nějaké psychologické drama, které má většinou krásnou myšlenku. Což Yellow Handkerchief bezesporu má, vzpomínkové scény podle mě dělaly hodně, Kristen Stewart mě svým projevem opět přesvědčila, jako vždycky... a všechny ostatní role na mě působily upřímně a zahrány byly přirozeně. Neříkám, že to naprosto využilo svůj potenciál, ale rozhodně je to zvláštní snímek, který si zaslouží pozornost... ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Obávam sa, že ak chcem depresiu, dokážem si ju zabezpečiť aj sama. Tento film ju rád sprostredkuváva. Silný nepríjemný pocit z disharmonickej hudby celý čas, nemilá zápletka, zlý pocit z celkovej pomalosti plynutia. Brr.. Mala som dojem, že som na film. festivale. Kvôli tej zvláštnosti, v ktorej som sa cítila neisto. Snímku som si vybrala kvôli Redymu, kt. si získal moje sympatie posledne, žiaľ, trošku mu klesli. S ním sa mi vždy spájala plachosť jemnosť a niečo medzi nebom a zemou. Tu to trošku nedal znať. Asi by som mala oceniť aj W. Hursta nedokážem sa preniesť cez ten zlý pocit z filmu. Kristen a jej tradičný štýl vyjadrovania sa. Nevidím zmenu proti iným filmom. Celkovo mne nemilé, nezáživné. Iným možno inak. Čo sa mi najviac páčilo boli fotka Kristen a jej krásna štylizovaná póza keď sedela v aute bokom. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to velice příjemné, klidné, plynne to tak nějak samo a v poklidu to i skončí.....Moc se mi líbil pohled člověka, který vyšel jako bývalý vězeň z vězení a seděl v obyčejném bistru a sledoval vše kolem....To, co je pro nás zcela běžné a každodenní...Ten jeho pohled - to mám vyryté pomalu v paměti...To vnímání okolí a té svobody!! Je to hodně zajímavě obsazené a celou čtveřici mám velice ráda :) :) Jak tu bylo několikrát zmíněno - je to velice příjemné :) Má to krásně rozvržený děj, je tam překvapení a i zápletka, kdy se žena nechtěla vázat a velká rozhodnutí, která ovlivní mnoho lidí kolem...- to se mi moc líbilo...Závěrečná scéna se žlutými "šátky" - ta scéna je beze slov, ale je krásná. Je to přímo ochromující a je to jeden z nejkrásnějších "romantických závěrů", co jsem kdy viděla.... ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Toto je tedy pro mě pořádné překvapení. Nejen že jsem od filmu vůbec nic nečekal, ale když se k tomu přidá i nezajímavý herec v hlavní roli (jen pro mě, samozřejmě) a to, že Road movie si cestu k mé oblibě rozhodně nikdy moc nenašla (tedy vůbec), tak je výsledek, dá se říct až ohromující. Radost pohledět, to, co se celý film odehrávalo mezi Kristen a Eddiem... No já byl prostě celý film unesen. Nejvíce tomu asi napomohla právě postava Eddieho, která mi byla neuvěřitelně sympatická a celý film jsem hrozně fandil. Perfektní, absolutně perfektní. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)
  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)

Reklama

Reklama