Reklama

Reklama

Oddechový čas

(festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz / Estonsko, 1984, 9 min

Režie:

Priit Pärn

Scénář:

Priit Pärn

Obsahy(1)

Hrdinou filmu je malá kočka s velkým ocasem. Když zazvoní budík, začíná kočce ranní shon. Pobíhá po pokoji a snaží se zvládnout všechno, co musí udělat. Moc se jí to ale nedaří, a navíc neví, co dřív. Je otrokem svého velkého budíku – ten kdyby tu nebyl, to by byla krása, představuje si, jak úžasný a barevný svět, plný zvláštních dobrodružství, bizarních setkání a nejrůznějších transformací by mohl existovat? Kocouří snění, plné asociací, které jsou možné jen v animovaném filmu, využil režisér k vyjádření exploze nápadů, tvarů a barev. (Anifilm)

(více)

Recenze (8)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajn nápady. Hravé, surreálné, asociace, metafory, přeměny. Ke konci doslova gejzír proměn! Nejvíce se mi líbil umlčený žralok - ta sedla! Jinak kočka, říkáte...hm...mně to zvíře spíše připomínalo mývala. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně z Pärnovy tvorby nejhravější a také nejoptimističtější snímek. Všechno ostatní považuji občas za krajně na hraně šokování pro šokování... ale možná jen, že jsem prostě nepřišla na chuť té bezbřehé temné notě, která občas trochu drhne... ()

Reklama

Reklama