Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým výzkumníků cestuje do Švýcarských Alp, aby zkoumal jistý objev ohledně lidského vývoje. Výlet se ale promění ve smrtelný boj o přežití v momentu, kdy vědci narazí na podivnou rokli a v ní najdou něco v co ani nedoufali. Nebo někoho. (Morien)

Recenze (90)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám fakt pech na výběr filmů. Nevybírám si je nějak systematicky, ale prostě tahám jedno DVD ze svých pořadačů za druhým a zrovna na tomhle se dá všech pět filmů označit za opravdové „klenoty“ hororového žánru. Říkal jsem si: francouzská distribuce, to by nemuselo být zas až tak špatné, leč jsem si dopředu nic o filmu nepřečetl (většinou si pročítání komentářů a recenzí nechávám až na potom). Tak jsem se s chutí pustil do krásného prostředí Alp, které mě vždy fascinuje a přestože na mě postavy moc velký dojem neudělaly, dal jsem tomu šanci. Již po digi pádu do rokle mi však bylo naprosto jasné, jaká uhodila. Další laciný brak (tohle snad už ani není béčko, ale spíš céčko), první půlhodina neskutečně nudila, co se příběhu týče (ono se tam vlastně ani nic zajímavého nedělo) a tak když se konečně přeživší vydali na špacír podél řeky, očekával jsem zlepšení. To měli přinést „záhadní“ pronásledovatelé, kteří se zanedlouho objevili na scéně a já se musel pousmát již podruhé. Novodobí neandrtálci vypadali hrozně a to jsem ještě netušil, jak vlastně vyvrcholí tahle evropská „pohádka“. Pořád jsem marně doufal, že se to pohne nějak kupředu, nastane nějaký pořádný masakr ala Pach krve, ale byl jsem moc pošetilý...30% ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Stvoření má vcelku pěkný obal, taky povídání je lákavé ... no co se filmu týče, už to tak skvělé není, bohužel mi trochu chyběla atmosféra, napětí, krev .... pralidi nebo co to bylo byli fakt komický a hrůzu nenaháněli, partička lidí kterou pronásledují aspiruje na titul nejblbější a nejnesympatičtější hlavní kladné postavy století. S nikým se člověk nesžije a nikoho není proč litovat. Nakonec skapou skoro všichni a různý vysvětlení jsou ještě horší. Prostě je to nudné, trapné, hodně blbé a málo napínavé. Někomu to možná stačí, mě ne. 19% ()

Reklama

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Člověk by se neměl těšit na film, co už dopředu láká na krásné exteriéry a zajímavé francouzské filmařské nápady. Film je souhrnem klišé všeho druhu, hodně v televizním looku ( vyjma přeletů nad údolím ), kde jediný bod k plusu jsou úžasné exteriéry. Hrdinové jednají iracionálně, ona odbočka od evoluce vypadá komicky a finální brutalita nudí. Není se čeho bát, divák si ani po polovině filmu nezíská sympatie hrdninů protože jsou načrtnuti tak lehce, že to prostě nejde. Bohužel pak celkově velké zklamání u žánrovky, co mohla být daleko lepší ale nebyla. ** 8.3.2010 ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale jo, slituji se a dám tomu *:-) Tohle se tak hrozně nepovedlo, scénářem počínaje (takových nesmyslů vtěsnat do 1,5 hodiny, to je umění), hereckými (ne)výkony pokračujíce a celkovým zpracování konče. Nemá cenu ztrácet ještě čas komentářem nad tímto filmem. Jen se mu vyhněte. Jediné co ho dělí od odpadu je slušné mrazení, které v první polovině v člověku vyvolá, než divák pochopí, že je to totální blbost:-) ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda, žádný napětí, jedna "indicie" za druhou a takzvaní "experti" se pořád a stále tváří, že nevědí co se děje a snaží se zbytečně napínat... až to vyšumí. Nejlépe to asi vystihl v diskusi Dudek :) protože tak se po tomhle filmu cítím, škoda tý přehnaný autocenzury... Jinak bacha, český dabing je celkem síla. V jedný scéně (nejméně) si trošku popletli role, to asi ty dlouhý vlasy :D ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru dne 6. února 2009 na Evropském filmovém trhu v Německu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve švýcarských Alpách, v Lucembursku a Paříži. (Terva)
  • Charlottu měla hrát původně Yolande Moreau, od projektu však odstoupila. Nahradila jí Sara Forestier, s níž zároveň došlo ke změně a z Charlotty se stala Nadia. (Terva)

Reklama

Reklama