Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe je bubeníkem populární americké rockové skupiny, která hraje v Moskvě ruskému premiérovi. Když na koncert proniknou teroristé, situace se rázem vyhrotí. Všichni jsou bezradní, ale naštěstí je Joe bývalý mariňák... a ví si rady za všech okolností. Drsná akce, která nešetří nikoho, se rozjíždí na plné obrátky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (87)

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - Rize průměrný akční film, který je slabý jako čajíček. Bohužel akce, napětí, obsazení, příběh i scénář jsou naprosto o ničem. Na druhou stranu... 3 hvězdičky se mi zdají příliš, 2 zase málo. Ponechám tedy více, ale jenom za snahu Dolpha, který si vzal na triko jak hlavní roli, tak i scénář a režii. Už ale do filmu víckrát znovu nepůjdu. 50% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Ruské zpravodajské služby a speciální jednotky, včetně ochranky na tom už musí být hodně bledě, když je musí zachraňovat americký mariňák. Nebude ten režisér praštěný? Teda bez urážky, narad používám tyto narážky vůči konkrétním lidem, ale pokud někdo uráží diváka, tak musí očekávat adekvátní odpověď. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren sa po hrozných veciach vracia...je vtipný, nekompromisný, brutálny a pozerá sa na to dobre...scenár je béčkový až ale tak takéto výplachy sa vždy točili s Lundgrenom...zo začiatku nekompromisné grády, potom menšie vytriezvenie...ale v rámci toho čo posledné roky točí Lundgren je toto vážne svetlá vec... "Dying is easy...rock n roll is hard." - Dolph Lundgren ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

U Lundgrenových filmů jsem vypozoroval jednu věc, že jakmile se filmu ujme nejen jako hlavní hrdina, ale i jako režisér, jde to celé o několik stupňů výš. Samozřejmě jde pořád o béčka jako bejk s těmi nejotřepanějšími postavami, nejprovařenějšími zápletkami a nejzákladnějšími filmovými postupy, ale asi prostě ví nejlépe, co potřebuje, co může ve filmu nejvíce a nejlépe prodat a především, je na něm i očividně znát, že ho to i daleko víc baví a že si svou roli užívá, čímžse baví i daleko víc sám divák. A Zemřít je snadné je toho jasným důkazem. Od začátku je na něm vidět jeho dobrá nálada, střílí, rve se, hlásí a je prostě celkově v pohodě. Co se týče konkrétně zápletky, je stupidní, ale nenudí, atmosféra je poměrně slušná, akci si Dolph přizpůsobil sobě, takže nejde o žádné dlouhé bojové orgie, spíš většinu hajzlíků sejme jedním, dvěma údery, či sem tam si vypomůže i nějakým tím hudebním nátrojem :), ale popravdě akce není zas až tolik. Spíš se tu utíká, skrývá, vyhrožuje a slibuje, ale když už dojdou slova, tak se pak především střílí a nutno poznamenat, že to je další z Lundgrenových autorských předností, že sere na veškeré ratingy a v jeho filmech teče krev doslova proudem a plně využívá toho, že v béčkových filmech si tvůrci mohou dovolit zkrátka daleko, daleko víc. Skutečně, jakmile se taktovky ujme někdo jiný, nedočkáme se nikdy tolika brutálních a nekompromisně krvavých záběrů, jako v jeho samotných filmech, nehledě na to, že tolik mrtvých civilistů v jednom filmu jsem už dlouho neviděl, Dolph se s tím jednoduše nemaže a tak to rube hlava nehlava 8D. No a jelikož i ostaní herci, jak už ti kladní, tak ti předem k smrti odsouzení, jsou vesměs v pohodě a v celku trefně obsazeni, Zemřít je snadné vzhledem k celkové podprůměrnosti Lundgrenových filmů za posledních deset let z toho všeho vychází jako docela slušné, nenudící béčko, které Dolphovo kariéru nezměnilo, ale minimálně se jím zas na chvíli odrazil od úplného dna. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5 Dolph Lundgren opäť dáva pojmu drsnosť nový rozmer... Ako bubeník rock´n´rollovej kapely drsne bubnuje, drsne sa tvári, drsne likviduje teroristov, má drsné pózy, jednu ultra drsnú hlášku ("dying is easy, but rock´n´roll is hard":)))...Nie je tu veľa na pozeranie, nejedná sa ani o dementno- zábavnú záležitosť (teda najmä tá zábavná zložka absentuje). Ako najväčšie (aj keď bezvýznamné) plusy vidím to, že sa to dá dopozerať a že je to po režijnej stránke o niečo lepšie ako doteraz všetky filmy režírované Dolphom (by the way všetko pekné shity:)... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • S nápadem na tento film přišel sám Dolph Lundgren, když byl v Rusku a Madonna hrála na koncertě pro prezidenta Putina a jeho dcery, Dolph si představoval, jak by to vypadalo, kdyby se toho koncertu ujali teroristé. (Leopard105)

Reklama

Reklama