Reklama

Reklama

Jeskyně smrti

Trailer 2

Muž se probouzí hluboko v nitru jeskyně. Trpí amnézií. Nedokáže si vzpomenout na to, jak se sem dostal a ani na to, co se stalo s mužem, jehož tělo leží vedle něj. S tajemným stvořením v patách se musí vydat do tohoto podivného a fantastického světa. Chce-li se Tolbiac dostat na povrch, nemá jinou možnost, než použít REZO ZERO, tajná pozorovací stanoviště v tomto opuštěném, hřbitovu podobném dole. Vydává se na cestu veden kořeny rostliny. Příběh muže, který se někdy dozvídá pravdu z archivů opuštěných laboratoří, jež se skrývají v této podzemní síti, jindy pomocí vlastního, podivně zesíleného instinktu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (122)

frmoll 

všechny recenze uživatele

Tento film si mne prostě dostal. Jak různými scénami (schizofrénní blikání na začátku, Tolbiac s děvčetem ve výtahu, v biologické laboratoři), tak odrazem dnešní společnosti i uměleckým zpracováním filmu. Dokonce podprůměrné efekty jsem schopen odpustit. Jediné co jsem vnímal rozporuplně byla role spasitele, který se pro dobro ostatních obětuje. Ne, že bych proti šlechetnosti něco měl, ale film si tím zbytečně zadělává na nelogičnosti, které vysvětluje pouze nějakou "vyšší mocí, kterou divák prostě nemá pochopit". Ve francouzské sci-fi je tento motiv také použit v Dante 01, tak doufám, že to jednoho dne zjistím, že to mám vnímat spíše jako klad než zápor, jelikož nad tímto dilematem dosud přemýšlím. 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku dobré hororové sci-fi připomínající na jedné straně vynikající Pandorum - vizuálem, mutanty, temnou atmosférou plnou slizu, špíny a smrti v rozdapajícím se postindustriálním prostředí klaustrofobických chodeb, a na druhé straně připomínající počítačové hry - zejména stylem narace kdy se divák, stejně jako zmatený hlavní hrdina bez paměti, probouzí v neznámém prostředí a postupně se po úrovních propracovává z hlubin nevědomosti k povrchu... a překvapivé pravdě. Pro běžně "normálního" diváka zřejmě ne příliš stravitelné, ale milovník divných sci-fi béček (Pandorum, Kostka) či japanoindustriálních psychofilmů (Tetsuo, Gusha no bindume) bude ve svém živlu. 7/10 ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že spočiatku sledujete film bez toho aby ste vedeli prečo sa to vlastne deje a vlastne neviete absolútne nič len to že hlavný hrdina sa potuluje podzemím a vonkoncom to podzemie nie je bezpečné. O dosť neskôr sa dozvedáte čriepky z celku avšak podstata toho celého tkvie niekde inde. Ale pointa je až na koniec a ňou celý film dostane inú tvár. .......ale inak som mal pocit, že sa francúzi nechali inšpirovať nízkorozpočtovými nekomerčne robenými japonskými horrormi ( akurát to spravili komerčne ). Celkovo však hodnotím toto dielko veľmi pozitívne, rozhodne bolo originálne, zaujímavé, v každom prípade nepredvídateľné, po vizuálnej stránke dokonalé s pochmúrnou atmosférou..............medzi 3* a 4* ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně film pro mě. Vlastně až před koncem můžete doopravdy začít tušit, o co přesně v tom filmu jde, do té doby můžete jen přemýšlet, spojovat okolnosti, hledat pravdu a přitom sledovat dokonalé vizuální a atmosférické orgie. Log mi ztvárnil jeden z mých archetypů temné a dusivé atmosféry, a to způsobem, který jinde rozhodně nepamatuji - v tom dusnu, strachu a nejistotě by se dalo přímo plavat. Na druhou stranu musím připustit, že někdy to přecejen není tak úplně ono, některou tu scénu bych pojal jinak, něco bych vypustil, něco přidal, ale není to můj film; a tak můžu k něčemu podotknout, ve výsledku se utopit a autorovi se poklonit. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá, že si ze seznamu můžete odškrtnout třistašedesátoupátou vykrádačku sawcube. Jenže ouha, pak se ukáže, že je tomu jinak. Že počítačové hry dostoupili nového levelu a to takového, že na jejich děj a průběh hráč/ka již nemá žádný vliv a jen sleduje co se odehrává. Eden Log je prostě tou z pocitového hlediska nejpovedenější filmovou adaptací počítačové hry. A to i v případě, že žádná předloha počítačové hry pro tento film neexistuje. Celou dobu jsem si připadal, jako bych přes rameno někoho kdo hraje hru sledoval monitor počítače jak hraje a jak mu to jde a nebo právě jako že hraji hru, jen na ni nemám žádný vliv. Prostředí, děj, scény, úhly kamery, barvy, postupy – to je prostě počítačová hra. A jelikož mě hry již nějaký ten rok nijak neberou, nebrala mě ani tato jejich filmová verze. Je to nuda k uzívání. O čemž svědčí i to, že jsem celý tento komentář napsal již v 36 minutě filmu a ani v 55 minutě (a bylo to hodně dlouhých a protrpěných 55 minut), kdy jsem film znechuceně vypnul, na tom nehodlám nic měnit. Ta necelá hodina co jsem to sledoval mi připadala jako věčnost. Nudné, nezajímavé, nijaké. Na tohle je můj intelekt asi moc nízký. Odhodlal-li bych se dát nějaké jiné hodnocení než odpad, bylo by to asi tak 0,00000000000000001* za tu samičku v dost nepovedené „erotické“ scéně, těsně před mým vypnutím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Celý film yl natočen ruční kamerou v různých podzemních lokalitách. (Terva)

Reklama

Reklama