Reklama

Reklama

Upíři, vlkodlaci a čarodějnice

  • USA The Unexplained: Witches, Werewolves and Vampires

Obsahy(1)

Tento zvláštní a velmi úspěšný dokument NBC se zabývá legendami a lidovými tradicemi a odhaluje fakta obklopující mystické a strašidelné bytosti. Zahrnuje bizarní případy z historie, rozhovory se současnými upíry, vyšetřování praktik moderních čarodějnic a zkoumá psychické a fyzické poruchy způsobující domněnky, že se lidé stali vlkodlaky. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (21)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument The Unexplained: Witches, Werewolves and Vampires je prezentován ve stylu Věřte Nevěřte i s jeho tajuplnou atmosférou snažící se v divákovi vyvolat pocit tajemna. Souhrn informací, které jsou všeobecně známé a jsou doplněny nudným komentářem vyprávěným stylem duchařských povídek a záběry ze starých filmů, které prezentovali dané téma, je pro mě trošku zklamáním. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, jenže po skončení dokumentu jsem nevěděl ani o zble více, než před zhlédnutím. Vlkodlačí téma bylo nakousnuto maximálně okrajově, ale dozvěděli jsme se jednu šokující informaci- koho pokouše vlkodlak, stane se také vlkodlakem- to jsem fakt čuměl. Čarodějnictví byla snůška nesmyslů a herecké kreace v ukázkách byly k smíchu. Až upírská část nebyla tak špatná, hodně odkazů na slavné horory potěšilo a u závěrečné ženy-upírky, která nemá ráda slunce a jezdí s pohřebním autem, jsem se alespoň zasmál. 35% ()

Reklama

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem zabrousil do vydavatelské produkce firmy MIDO: Běda mi. Někdo prostě není nepoučitelný. Lákavě působilo že dokument vyrobila známá americké TV NBC. Bohužel tento paskvil nemá s dokumentem nic společného. Už jen to že na pokrití a vysvětlení hned tří fenoménů - vlkodlaků, čarodejnic a upírů měl stačit rozsah 50ti minut mě mělo varovat. V samotnem dokumentu se všechny témata nakousnou, ale velmi povrchně a navíc jen opakují a recyklují známé fámy a povídačky. Rozhodně je tu minimum přínosných informací. Uplnou katastrovou je honění se za senzací v podobě pátrání po skutečném upíru a čarodejnici současnosti. Neherci co je mají představovat v dramatických interview jsou extrémně toporní a směšní. Doporučuji se tomuto "dokumentu" páté cenové velkým obloukem vyhnout. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Uzgvééhurgva, bhuáááá... Já čuchal, že to bude bídné a odporné, ale do prdele, že až takhle?! Na tahle titulní témata se dá najít tolik kvalitních zdrojů, spoléhajících na fakta (vědecké studie, záznamy dobových kronik, lékařské zprávy..) a ne na pokus o véélké mistérium. Jenže ne, to by autoři nesměli být banda senzacechtivých diletantských kreténů, kteří řeknou jen absolutní minimum relevantních a zajímavých informací, hlavně že jsou přítomni krávy spící v rakvi a pseudoprofesoři, tvrdící, jak je hrozně těžké zjistit, že Drakula má reálný předobraz... Doprdele, víc reálných informací jsem věděl, když mi bylo deset! ODPAD, ODPAD ODPAD!!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Část o pátrání po Drakulovi je trošku, ale opravdu jen maličko zajímavá. Jinak se v celém dokumentu dozvíme akorát to, že se stejně nic nedozvíme. A pak taky, že Transylvánie opravdu existuje! To by jeden neřekl, stejně jako, proč takovouhle totálně neatraktivní věc MIDO vůbec vydává. Byla snad licence zadarmo? ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama