Reklama

Reklama

Brno 1968: Trosečníci z Kojálu

(TV film)

Obsahy(1)

Dokument o zapomenutém hrdinství pracovníků Československé televize s unikátními dobovými archivy... V srpnu roku 1968 rozdrtily tanky Varšavské smlouvy rodící se svobodu v Československu. Jejich první snahou bylo umlčet sdělovací prostředky. Na ulicích měst se vedl boj o moc, v éteru potom boj o duši národa. I Československá televize hledala cesty, jak dál vysílat a objektivně informovat. Z profesionálních studií se štáby stěhují do sklepů a na periferie, do lesů. Díky nasazení redaktorů, kameramanů a techniků se brněnskému studiu podařilo vysílat plných sedm dní, nejprve přímo z televizního vysílače Kojál, potom z brněnského pracoviště Akademie věd a nakonec z vojenského prostoru ve Vyškově. Televizní dokument přinese svědectví pamětníků i unikátní záběry z tehdejšího vysílání. Příběh na krátký čas skutečné novinářské svobody, lidského hrdinství a odvahy, ze kterých se rodila občanská společnost. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Skip 

všechny recenze uživatele

Dokument, který stojí za pozornost. Je to jeden velký díl do skládačky o tom všem, co se tu dělo po sovětské okupaci. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že toto by se mělo stále výrazně připomínat, pochopitelně hlavně mladé generaci. Řada lidí z televize a rozhlasu totiž v roce 1968 ukázala nebývalou dávku odvahy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama