Reklama

Reklama

Částečně hraný a částečně animovaný seriál si ihned po svém premiérovém odvysílání získal srdce diváků na celém světě a stal se jedním z nejúspěšnějších dětských titulů současnosti. V LazyTown je vše vzhůru nohama. Stephanie, optimistická dívka se zářivě růžovými vlasy, přichází do městečka a potkává bláznivý mix obyvatel, včetně nejlínějšího super darebáka na světě – Robbieho Rottena. Naštěstí pro Stephanie na LazyTown dohlíží svým pozorným okem Sportacus, atletický hrdina ve skvělé kondici, který neustále běhá, skáče, dělá salta a létá ve své futuristické vzducholodi, aby ochránil děti z LazyTown před Robbieho intrikami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (189)

OneFreeMan 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsme neuměli docenit Schevingovo umělecké dílo. Sportovat, jíst ovoce a zeleninu nás nebavilo. Chtěli jsme pít coca colu, žrát sladkosti, fast food, a dělat si z lazy townu srandu. Proto jsem vždy fandil Robbiemu. O to lepší je to podívaná v dospělosti u pořádnýho bonga. Ale jako musim říct že ty náměty celkem vpohodě a i tenkrát se tomu člověk docela zasmál (když zrovna čekal na to než budou dávat "Totally Spies, Špionky", nebo něco podobnýho. Ach jo, Jetix navždy <3. ()

Filostar 

všechny recenze uživatele

Silně výchovně působící seriál pro děti, ve kterém je zlo (zastupované pouze škodolibostí) potrestáno nenásilnou formou (většinou zesměšněním). Vítězem je Sportakus - symbol dobra, heroizmu, zdraví, sportovního ducha. Děti potřebují vzory, které můžou napodobňovat. Těžko začnou střílet pavučiny z ruky, nebo se měnit v roboty. Lazy Town je zajímavou alternativou k agresivním seriálům pro děti. S podmanivou barevnou a hudební slupkou děti "konzumují" i základy zdravé výživy a pobízení k sportu. ()

Reklama

kritkMd 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu z filmové stránky, tak to tak hrozné není, jestli zvládnete českoslovesnké komunistické pohádky, tohle bude pohodička. Příběh je klasický jako u každé pohádky = vysportovanej týpek žeroucí zeleninu vždy namlátí padouchovi a zachrání děti. Ano příběh je primitivní, ale, což je také důvod mého vysokého hodnocení, přináší mi to zpět vzpomínky a hlavně mě baví ty internetové memes. (Tedy když už to teď píši tak to není tak populární meme format ale byl). Když to vezmu z dnešního pohledu je podle mě nejlepší postava záporák, kterého hrál legendární Stefán Karl Stefánsson. Hlavně o něm byly ty internetové memes. V dnešní době už si zřejmě nikdo Lazy Town nepustí, ale stále se lidé dívají na parodie i originální videoklipy "We Are Number One" či "You Are A Pirate". Jak jsem již zmínil nejvíce zapamatovatelný herec je Stefán Karl Stefánsson který bohužel zemřel na ošklivou nemoc rakovinou v pouhých 43 letech. To právě o něm platí přísloví "Lived as a villain, died as a hero." ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky se zavřenýma očina...jistě, je to seriál pro děti, ale to přece neznamená, že to bude uječené a kýčovité...ale kam se poděla poetika Krtečka, rodiny Smolíkovy, Kačerů u Kačerova nebo Majky z Gurunu? Ale dobrá, má to chytlavou ústřední melodii a v rámci možností sympatické hlavní hrdiny... ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Myšlenka dovést děti k pohybu dobrá, to jo. Ale ta forma je šílená. Bubblegum dance je moje slabost, ale nemyslím si, že se do dětského pořadu úplně hodí. Když jsem to viděl poprvé na Super RTL, myslel jsem si, že se dívám na reklamu na McDonald’s s loutkami, které vypadají jako z politické satiry, podle které vznikli i naši Gumáci. Ale proč Jetix, na kterém byly pořady pro děcka skoro o 10 let starší, než je tento?? Proč ne JimJam, Minimax nebo podobné věci? Možná pro sever se svým “Nordic modelem” není Sportacus (ne, není to Spartakus) ani trochu divný, uznávám. Ale ve zbytku světa? Občas jsem se rád ze srdce zasmál, ale zůstanu u toho, že to prostě nechápu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet na každú epizódu bol približne 1 milión dolárov, čo je asi päťnásobok vtedajších priemerných nákladov na detský televízny program, čo z neho robí podľa Schevinga najdrahšiu detskú reláciu na svete. (Dyxon123)
  • První volbou do role Stephanie byla herečka Shelby Young, ale kvůli určitým omezením musela odmítnout. (Cheeker)
  • Tento seriál stanice Nickelodeon byl posledním seriálem, který odvysílala česká mutace Jetix. (Vitox)

Reklama

Reklama