Reklama

Reklama

Dobrodružství oceánů: Mýtus jménem žralok

Obsahy(1)

Tři přátelé se setkávají u pobřeží Jižní Afriky, aby se tváří v tvář střetli s nejobávanějším žralokem - Velkým Bílým lidožravým.  Každý z nich se s ním už setkal, každý jinak. Pro potápěče Andrého Hartmana je to téměř běžná schůzka, snad nikdo o velkém bílém neví více, než on. Mořský biolog Ryan považuje tajemství tohoto dravce za vědeckou výzvu a nejmladší Mark si stále připomíná hrůzné okamžiky, když ho obrovský bílý žralok při surfování napadl. Díky zkušenému Hartmannovi se Ryan i Mark mohou přiblížit obávanému predátorovi až na dotek. Nakonec se všichni shodují v tom, že Velký Bílý žralok pro ně zůstane už navěky osudovou postavou – opravdovým pánem moří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

vander19 

všechny recenze uživatele

Človek od nepamäti má strach zo žralokov. Filmy ako Čeľuste alebo seriál Baywatch (jedna epizóda) ešte znásobujú túto obavu. Ide o tvory, ktoré sú na našej planéte už vyše 65 miliónov rokov. Podľa mňa ide o najdokonalejšieho zabijáka medzi zvieratami. Predsa si určitý rešpekt zasluhujú. Lenže je vedecky dokázané, že naše mäso im nechutí a len tak zahryznú. Je síce pravda, že pritom zrejme prídete o končatinu. Tento dokument sa snaží diváka presvedčiť, že žralok nie je ľudožravá beštia čo len čaká kedy vojdete do mora. Je síce pravda, že keď som bol na mory a niečo mi narazilo do nafukovačky, tak som tých 150 metrov preletel rýchlejšie ako Martina Moravcová v životnej forme. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument. Lichtagovi nedajú žraloky stále pokoj... Dokumentu kraľujú zaujímavé zábery a režisérova šikovnosť. Dramatické scény sú opäť raz hororovo ladené a udržiavajú pozornosť. Čo sa však týka scenára, občas to drhne a odbočky nabúravajú koncept "natáčam film o chlapíkovi, čo sa zaujíma o žraloky". Množstvo zaujímavých detailov vytvára vo výsledku slabšie štyri hviezdy... ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem spoustu dokumentů o žralocích, ale tento patří mezí mé nejoblíbenější. Spousta zajímavostí, skvělé záběry žraloků z blízka, až mně z toho přeběhl mráz po zádech. Úžasná atmosféra. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Nic proti dámy a pánové, ale viděl jsem už lepší dokumenty. Nemůžu ale nic vytknout, protože tenhle tvor je pořád stejný už několik miliónů let, takže co o něm chcete pořád točit, že? Jinak záběry žraloka jsou jako vždy perfektní, stejně jako potápěči, kteří se neustále vystavují riziku napadení! 70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Steva Lichtaga jsem viděl osobně na jeho diashow a od té doby se zajímám o jeho tvorbu o něco víc. Tenhle dokument jsem viděl už dřív, ale nedávno jsem si ho pustil znovu a ocenil o něco víc. Někomu se může zdát, že to je jen bezduché žvatlání, a napoprvé to tak přišlo i mě. Ale to žvatlání vám o těch žralocích něco prozradí. Lichtag navíc vše umocňuje pěknými nejen podmořskými záběry, ale i scénickou hudbou. Viděl jsem už lepší dokumenty, ale pod 80% jít nemůžu. ()

Reklama

Reklama