Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Globální katastrofa v blízké budoucnotsi přivede vetřelce, kteří ohrozí naší planetu. Crisval, bývalý plukovník, neochotný hrdina musí povstat, aby vedl skupinu pochybných bojovníků. Aby uspěli, musí bojovat s vyspělými soupeři stvořenými z recyklovaných částí zapomenutých strojů. V této válce za přežití lidí musí láska a víra být tou nejsilnější zbraní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Človek celý čas pozerania filmu rozmýšľa nad tým, či je to vlastne patriotický homage všetkému sci-fi fantasy, ktorý v histórii kinematografie vznikol, alebo len proste zle napísaný, natočený a zahraný film. Guľáš, ktorý možno chutí viac, ak si pred tým vytrávite pol litrom 52ky, alebo ak máte proste rozpoloženú náladu a nevadilo by vám, ani keby sa k Zemi blížila smrtiaca kométa. Takýmto snímkom zvyknem dávať maximum, to by ale museli baviť viac, ako tento paskvil. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ultimátní bad movie: velcí roboti, špatné triky, absurdní přehrávání, vykrádání slavných sci-fi (Vetřelci, Star Wars, Riddick), nacionalistická pompéznost, 80s style roztrhané džínsy, otravná děcka, ženské postavy ztvárněné výhradně modelkami a jako koruna všemu poselství "Save the Earth, Recycle" (proto původní název Resiklo). Klíčem k filmu je obtloustlý představitel hlavního hrdiny (působí jak pěst na oko mezi okolními vyrýsovanými hezouny a vnadnými modelkami) Ramon Revilla Jr., což je populární filipínský herec, který podobně jako spousta jeho kolegů vstoupil do politiky. Resiklo je evidentně dílem jeho předvolební kampaně, neboť vedle posilování národní hrdosti Filipínců také obsahuje okatá prohlášení o tom, co je potřeba dělat pro budoucnost dětí, jak jsou stařešinové slepě konzervativní a samozřejmě zdůrazňuje potřebu recyklovat. Vtip filmu pak spočívá v tom, že mecha (velcí bojoví roboti pilotovaní lidmi), kteří vyhrají bitvu proti mimozemským dobyvatelům, jsou z recyklovaného materiálu :) PS: Film nenáleží do Transformers franšízy, byl pouze na Filipínách vyroben na základě ohromného komerčního úspěchu Bayových Transformers. ()

Reklama

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Některé scény (zvláště ty bojové) a některé dialogy by si pro svou zábavnost zasloužily maximální hodnocení, jiné zase hodnocení zcela opačné. Člověku se nejednou honilo hlavou, z jakého filmového kousku si tvůrci, v tom kterém záběru a postavě, brali zrovna příklad (viz komentář Xeeleeho). Při pohledu na Hadese (!), jednu z hlavních záporných postav, který nosí slušivou černou kápi, jsem si ihned vzpomněl na Palpatina ;-) ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kvůli tomuhle jsem se pravidelně celý měsíc chodil nedočkavě dívat do trafik. Opravdu jsem se snažil ohodnotit to aspoň jednou * a chtěl jsem jí dát třeba za tu krásnou slepou holku, ale vážně to nejde. Tento film je brak. Na druhou stranu obdivuju Filipínce za snahu o sci-fi megafilm, u nás furt vesnické a hořké komedie, málo kdy se objeví snaha o horor, ale o sci-fi se tu nikdy nikdo nepokusí. 10% ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Bohužel na tomhle snímku nejsou nejhorší efekty (s čímž jsem tak nějak počítal), ale samotní "herci". Na obalu dvd je nápis: FILM ROKU. No dejme tomu, že jde o záměnu s Bayovejma Transformers nebo že by tam mělo být "filipínský film roku". Když by se film odvíjel v duchu závěrečný robo-bitvy, fajn, to se docela dalo, ale ten zbytek... Dám 2* za snahu a na podporu filipínský filmový produkce, ale dát víc, to by byla urážka Bayova opusu :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Jednu z hlavních rolí si měla střihnout Angelica Panganiban, ale kvůli nabitému kalendáři odmítla. Nakonec ji nahradila Iya Villania. (Cheeker)
  • Původně měl ve filmu hrát i Angel Locsin. (Cheeker)

Reklama

Reklama