Reklama

Reklama

Princezna z Kloboukových hor

(seriál)

Obsahy(1)

Krásnou Princeznu a ostatní pohádkové postavičky objeví Králík v obrázkové knížce, kterou dostal od Kouzelníka. Princezna se mu na první pohled zalíbí, a tak za ní do knížky skočí. Žijí tam ale i skřítci Kazounek a Pošťucha a ti hry a putování Princezny a Králíka kazí. S Králíkem i s Princeznou by to špatně dopadlo, kdyby se v pravou chvíli neobjevil Kouzelník...

Kloboukové hory jsou plné tajemství, nástrah, nebezpečí a kouzel. Uvidíme, co s Králíkem dovedou kouzelné kopačky, které mu skřítci přičarují, dostaneme se až do vesmíru i pod hladinu moře, kde žije královna chobotnice. Můžeme se těšit na kouzelný hrášek a na nevídané Člověče nezlob se, které naše kamarády přivede až do dračí jeskyně.

Nový ploškový seriál namlouvá Robert Nebřenský, člen divadla Sklep, hudbu vytvořil Jan Hrubý, animace je dílem zkušené Xenie Vavrečkové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Večerníček, který je plný kouzel a hravé dětské fantazie. Princezna z Kloboukových hor je nový animivaný seriál České televize pro nejmenší diváky. Příběh je srozumitelný a jeho autoři, výtvarník Lubomír Dušek a režisérka Milada Sukdoláková, představivostí a nápady v ději ani ve výtvarném pojetí v žádném případě nešetřili **** ()

Makotřas 

všechny recenze uživatele

Králík s princeznou a dvěma zlobivými skřítky zažívají různá zhulená dobrodružství (planeta obydlená botou a jejími dětmi, které si nemají s čím hrát a mávají dlohými tkaničkami; princeznu bolí zub až se rozpláče a najednou se octne ve veliké skleněné kouli, která se utopí v moři atd.) a všechno spěje ke zlému konci, když tu se vždycky objeví hodný kouzelník a všechno zachrání... Abych řekl pravdu, mě samotného tento večerníček vůbec nezaujal. Těch 5* je od mého čtyřletého syna, kvůli kterému jsme Princeznu museli nahrát a kluk jí sjíždí od rána do večera. Pravda, jeho nejoblíbenější DVD jsou Pink Floyd v Pompejích a Bowieho klipy ze 70tých let, tak je tam možná nějaká podobnost... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníčkový seriál má v sobě víc rozporů. Na jedné straně slušný scénář, který kombinuje klasické pohádkové motivy s moderními prvky a přináší do rutinní animované tvorby oživení, na druhé straně nevýrazný hlas vypravěče zdaleka nepatří k přednostem série stejně jako tuctová hudba. Po výtvarné stránce jde o takový ten český průměr. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama