Reklama

Reklama

Falling Cat

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1894, 1 min

Dvouvteřinové video, na kterém někdo pustí kočku z výšky asi jednoho metru. (jonyyy)

Recenze (67)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvojsekundový estetický šperk zachytáva plachtenie mačky a jej dopad na podložku. V pravom hornom rohu možno vidieť aj zatienenú ruku, ktorá kočkopád spustila. Ide o jeden z jedenástich chronofotografických filmov zachytávajúcich mačacie pohybové štúdie, ktoré vedec a vynálezca Étienne-Jules Marey vytvoril so svojím spolupracovníkom Georgesom Demenÿm v roku 1894 (obdobné sériové filmy tejto dvojice ukazovali králika, kozu, psa, vtákov i hmyz). ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Padající kočka z roku 1894 ve vteřinovém záběru. Tohle bych zapsal do Guinnessovy knihy rekordů a kuriozit jako nejkratší krátkometrážní "film" (pokud tedy neexistuje ještě kratší... ale to už by hraničilo s fotografií). Tedy pokud se to za krátkometrážní vůbec může brát. Každopádně je to mnohem lepší zážitek, než podobné snímky z oné či pozdější doby. A já si to jdu pustit ještě jednou! ;) 65% ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad jen - geniální, úžasné, ohromující, nečekané, ambiciózní, majestátní....a...a dvouvteřinové. :) Je to fakt bomba lidi, člověk si to může pustit třeba 40x denně a ani vteřinu :-) se nenudí. Btw: Když už se na to dívám asi po dvacátý, tak si říkám, že ta kočka už musí bejt dneska tááák mrtvá. :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Za první videozáznam pohybu se dá považovat o 2 roky starší Roundhay Garden Scene, avšak pokud ochránci zvířat odpustí, padající kočička je nepochybně mnohem více vzrušující... Také kvalita záznamu je o poznání lepší, takže jen tak dál hoši, třeba za nějakých 112 let vznikne na počest filmů i nějaká pořádná filmová databáze :) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nebýt výzvy v profilu Vojtina, tak na to ani nehrábnu. Nebýt prvotního překvapení z toho, jak moc mi to přišlo o ničem, tak jsem si to nepustil několikrát. Nebýt toho, že jsem si to pustil několikrát, tak to v žádnym případě nehodnotim. Nebýt toho, že jsem to chtěl ohodnotit, tak si nepřečtu ostatní komentáře v naději, že mi někdo osvětlí jak se takováhle věc vůbec hodnotit dá... nebýt toho, že jsem si v nich pak přečet Vojtinův komentář o tom, že to je složeno ze stopadesáti fotek a tu kočku tak museli stopadesátkrát pustit na zem, aby to vůbec mohlo vzniknout, tak si nepřečtu další komentáře a nezačínám se divit víc a víc tomu, co všechno tyhle dvě vteřiny schovávají.... Nebýt toho všeho, tak se nepouštim do psaní komentáře s osnovou podle mě ne-až-tak-nepodobnou myšlenkovým pochodům těch, které napadlo tolikrát upustit kočku na zem aby z toho udělali dvě sekundy videa kočky, co padá :-P ()

Zajímavosti (1)

  • Film vznikl jako experiment, zabývající se otázkou, zda kočka opravdu dopadne na všechny čtyři nohy současně. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama