Reklama

Reklama

Riskuj!

(pořad)
  • Česko Risk!
Soutěžní
Česko, 1994, 40 min

Účinkují:

Petr Svoboda (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Ivan Vyskočil (moderátor), Jan Krasl (moderátor), Pavel Svoboda, Petr Novotný

Vědomostní soutěž. Na začátku jsou tři, vyhraje jen jeden. Zajímavé otázky, zajímavý moderátor, napínavý průběh soutěže a lákavé výhry - to vše tento pořad přináší! (cheyene)

Recenze (172)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem i kdysi, ale dnes díky opravdu tristní nabídce ostatních televizních KANÁLŮ a zprávám na zvracení na to koukám docela ráda znovu. A někdy se i zasměju, jako nedávno, když tam byli tři tak blbí soutěžící, že to bylo k neuvěření. Slečna dokonce umístila Mekku do Izraele. Rosák chudák měl co dělat, aby nevybuchl smíchy. Jinak myslím, že je škoda, že zmizel z obrazovky a docela by se mi líbilo, kdyby uváděl nového Milionáře. Nepitvoří se, je kultivovaný a má smysl pro humor. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vždy ujížděl. Normální otázky (v rámci všeobecného přehledu), ne žádný blbosti. Nejlepší soutěžní pořad = 5 hvězd. Nedovedu si představit lepšího moderátora pro tento pořad než byl právě Jan Rosák. (za Vyskočila to bylo zmatené, úroveň otázek neodladěná; Svoboda a Krasl - charisma nula)_____ Mezi další pořady bych pak ještě zařadil Chcete být milionářem, 1 proti 100, AZ kvíz a o stupínek níže Duel (občas ta náročnost je mimo realitu; některá témata jsou sice originální, ale odpovědi na dané otázky mají téměř nulovou úspěšnost - zaměřil jsem se na to během mnoha dílů, takže vím co píšu - ale možná je to záměr, který ale nekvituji - ale celkově se lepší a lepší!!; náročnost zvýšena díky slovenštině, takže první kolo je pro Čechy často zavádějící) a pod něj ještě Taxík (mě nebaví, že se tváří, že vybírá ty soutěžící jen tak na ulici; úroveň otázek - nejlehčí z výše jmenovaných soutěží, Háma je vtipný a pohotový, Absolonová je milá). Škoda, že není krom AZ kvízu a Duelu, žádný videoarchiv (taxík má pouze dočasný). ____ Nova se dostala na úroveň odpadu!, to co dnes vytváří je pro lidi bez vkusu a zájmu o nic jiného než jsou senzace, uzeniny, pivo a nekonečné seriály. Díky za reprízy vědomostních pořadů na Telce. ()

Reklama

DanielW94cz 

všechny recenze uživatele

Riskuj jsem měl vždy velmi rád, velmi zajímavá soutěž, i velmi těžká. Možná nejtěžší soutěž co se týče TV vůbec. Časový limit je neúprosný, a otázky mnohdy neuvěřitelně těžké. Pan Rosák byl sice takový hodně konzervativní, možná až nudný, ale občas byl až nečekaně humorný. Riskuj jsem viděl jen s panem Rosákem, s nikým jiným si tento pořad ani neumím představit. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Riskuj! byla podle mě nejlepší vědomostní soutěž, jakou u nás kdy dávali. S Janem Rosákem samozřejmě :) Hlavně v ní bylo hodně otázek v krátkém čase, což se o Milionáři a dalších podobných soutežích říct nedá. Tam se za celý pořad dočkáte tak dvou normálních otázek, ostatní jsou buď lehké nebo moc těžké. Škoda, teď už nám zbyl jen AZ-kvíz... ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Tak na tento pořad si ještě vzpomínám, netuším jakou dobu ho vysílali, ale v televizi vydržel velmi dlouho. Co ho teď opakují, tak se na něj rád kouknu. Ale celkem se divím, že takto těžké otázky vůbec vědí. Tento pořad byl těžší než nadcházející Milionář. Také se mě na tom líbí ta úvodní hudba a ten klid při soutěžení - myslím co se týče absence hudebního podkresu, například oproti Kolotoči. A také to byl snad jediný soutěžní pořad na úrovni co znám - Taxík, Hodina pravdy, Cibulkova zábavná tajenka nebo nevhodně nazvaný Kurňa, co to je?, mě nikdy tak nezaujal jako právě Riskuj! ----- Pro ty, kteří si chtějí zavzpomínat a nebo se přiučit něčemu novému, tento pořad vřele doporučuji. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1994 začala TV Nova vysílat pořad Risk, jednalo se o českou verzi amerického pořadu Jeopardy (od r. 1984). Hlavní výhrou byl automobil – od roku 1994 do roku 1995 Škoda Favorit, od roku 1995 Škoda Felicia Combi. V roce 1996 však TV Nova odmítla dále platit distribuční poplatky s odůvodněním, že se pořad originálu Jeopardy natolik nepodobá. Změnila tedy název na Riskuj!. Hlavní výhrou pořadu Riskuj! byl též automobil – od roku 1996 do roku 1997 Škoda Felicia Combi a od roku 1997 do roku 1999 Škoda Octavia. (TomasSlach)

Reklama

Reklama