Reklama

Reklama

AZ-kvíz

(pořad)

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (337)

Seti 

všechny recenze uživatele

Kdyby v AZ - kvízu nebyl ten zapráskanej bankomat, tak bych dal i 5. Takhle ovšem slízá všechnu smetanu jen Aleš Zbořil, kterej je občas absolutně neuvěřitelnej. Když se tam potká s nějakym rádobyvtipálkem, kerej každou odpověď doprovází velmi povedenou průpovídkou, tak se Aleš urve ze řetězu a spustí takovej koncert, že si může jít celej Kraus sednout někam na hanbu. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěže mám rád, ale zrovna tahle mi přijde taková suchá, nezajímavá. Otázky buďto směšně lehké, nebo moc těžké, občas vyloženě debilní. A když už rozdávají jako cenu útěchy knihy, tak bych čekal trochu jinou úroveň, nějakou klasiku světové nebo české literatury, a ne trapný moderní sračky. ()

Reklama

Zemi11 

všechny recenze uživatele

"Pane Jaroslave, prosím vybírejte políčko jako první." "Prosím pole číslo 13." Jen totální negramota by nepoznal, že jde o AZ-kvíz. Stálice české televize si zachovává své kouzlo více než 10 let. Sledoval jsem zejména, když jsem byl nemocný a ležel 14 dnů doma. To jsem AZ-kvíz ocenil měrou vrchovatou. V 17:30 jsem se bedlivě díval a naslouchal a druhý den v repríze (11:30) jsem před taťkou machroval, že znám všechny odpovědi. Toť rozluštění otázky, kde vznikla pověst o chytrém Pavlíkovi. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Rozumět věcem nebo znát nazpamět kdejakou dvojicí? Radši než dopadnout jak Halina Pawlowská, volím to první. Hodnotím účel hry, ne její provedení, procvičit si čas od času bednu není na škodu. _____________ VYBORNE PROVEDENI ______________ 1) Je zobrazeno kolik zbývá času 2) "barvy" se dají jakžtakž rozlišit i na černobílé televizi 3) od pohledu je jasné kdo je na řadě 4) "kroužkem" zobrazené kolik času zbývá na otázku z celk. času viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Pie_graph 5) na konci je vysvícené jak vypadá vítězné spojení. Dobrá práce! ______________ SYSTEM ______________ Výhra je poměrně malá, takže lidi nezpychnou a (na encyklopedické znalosti netřeba být příliš hrdý viz. mýtus http://c2.com/cgi/wiki?MappersVsPackers ) CT má na natočení dalšího dílu. _________ DOPORUCENO _________ Seznam různých skládaček http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_puzzle . Moudrý týpek Richard Feynman http://www.youtube.com/watch?v=WspwWN2ReV0 . ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Já na AZ-kvíz nedám dopustit ! "obligátní třináctka" a "ká jako karel" jsou nedílnou součástí mého denního režimu. Zdejší nízké hodnocení mě příliš nepřekvapuje, jelikož soutěž nesmrdí komercí a stále v ní jde o klasické vědomosti a ne o to, kdo z účinkujících ze sebe před televizní kamerou udělá většího dementa. Tímto zdravím tvůrčí tým TV Nova :)) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama