Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Každý, kto sa dnes rozhodne točiť fantasy film musí počítať s tým, že režisér Peter Jackson nasadil latku v tomto subžánre poriadne vysoko, keď bravúrne sfilmoval Tolkienovu trilógiu "Pán Prsteňov". Takže ku tomu, aby z toho nebol len nudný gýč či totálny prepadák je potreba predovšetkým dobrý príbeh, bohatých producentov, kvalitných hercov a profesionálny team odborníkov na špeciálne efekty. Snímok "Oheň a ľad: Súboj drakov" neobsahuje ani jednu z týchto ingrediencií. Je to sprostosť s mizerným scenárom, otrasnými hercami a žalostne slabými filmovými trikmi. * ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má vše, co musí špatný film mít - nepřesvědčivé výkony herců, převídatelný scénář, průmerné triky, spoustu nudy a opravdu mizernou hudbu. Takhle hrozný soundtrack jsem snad ještě neslyšel. Ale abych jenom nekřivdil, tak se mi na téhle skvrně kinematografie líbily dvě věci - relativně dobře odvedení draci (samozřejmě od ILM to není, ale vzhledem ke zbytku filmu) a že si scénáristé odpustili polibek na konci filmu dvou hlavních hrdinů. ()

Reklama

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel s tím že to bude kravina.Protože jak je již známo fantazi před a po pánovi prstenů dost často bývá dost špatné,což je škoda.Jako fanda tohoto žánru bych nechával střílet každého kdo jen pomyslí na to natočit něco jako je tento blábol. Co se týče filmu jako takového tak už prvních pět minut mě přesvědčilo že sem se nemýlil. Klasický už několikrát použitý příběh o terorizovaném království,tvrdohlavé princezně a chlapíkoj co všechno zachrání.Prostě pruda bez špetky nápadu a když nějakej nápad přišel nevěřil jsem svým očím a uším (dračí vejce co se uvolňuje z hlavy matky,to sem fakt nepobral).Co se týče draka tak toho bych spíše označil za jakého si rejnoka s dračí hlavou. Dialogy ty byli fakt šílený plácáni o ničem. Nejvíc úchylnej je tu střih.Když už příjde nějaká bitka,je zazděna fakl šíleným,nepřehledným střihem se záběry že nevidíte ani kdo je kdo. Jediné co se mi trochu líbilo byli efekty draků…plivání plamene,věčně hořící podvozek to vypadalo vcelku pěkně a pak nepočítám li střih tak i bitky draků mezi sebou nebyli špatný. Za vcelku pěkný efekty,krajinu a Arnolda Vosloo v roli kladného krále dávím jednu *..jinak je to shit,bída a nuda. Další film který se snaží zašlapat už tak dost okopaný žánr fantasi do země.Hmm fakt děkujem pěkně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stromoví ľudia!“ – „Čo budeme robiť?“ – „Ani sa nepohneme.“ – „Nechajú nás tak?“ – „Asi nás zabijú.“ Také dobré, ako len daný rozpočet, scenár a herci dovoľovali. Kvalitný film o drakoch som zatiaľ nevidel (najviac ma bavil televízny Svet drakov, ale to bol mystifikačný dokument). Rumunsko-americký (!) Oheň a drak je taký vydarený, ako sa len dalo. Herci vcelku sympatickí (Arnold Vosloo ako odvážny kráľ a John Rhys-Davies pripomínajúci vzhľadom i mentorstvom Seana Conneryho z Highlandera), výprava prekvapivo pekná, akčné scény zručne nakrútené a triky môžu byť. Plusom je miniatúrna stopáž, v ktorej sú síce prítomné klišé, ale aspoň sa okolo nich zbytočne nereční a ak má niekto zomrieť/zradiť, rýchlo zomrie/zradí a upaľuje sa ďalej. Smutný je len pohľad na režiséra Pitofa, ktorý sa od pôsobivých začiatkov (triky a masky v DELIKATESÁCH a VOTRELCOVI: VZKRIESENÍ) prebojoval až k pôsobivému režijnému debutu (FANTÓM PARÍŽA s Gérardom Depardieuom) a skončil debilným komiksovým spin-off s Halle Berryovou CATWOMAN. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Království krále Augustina je pravidelně ohrožováno ohnivým drakem, proti kterému není žádné obrany. Princezna Luisa si ale vzpomene na legendu o rytíři Aladorovi, který prý draka kdysi zničil. A tak se sama vydá do hlubokých lesů, kde sice Aladora nenajde, ale najde zde jeho syna Gabriela i se starým alchymistou Sangimelem. Společně zjišťují, že za řáděním ohnivého draka stojí sousední král Quilok, který by rád království krále Augstina získal pod svoji nadvládu. A jak nejlépe zničit draka? Tím, že na něj pošlete ještě většího draka - ledového. Jen si nikdo jaksi neuvědomil, že se pak bude muset zbavit nového, a mnohem silnějšího draka... Příběhy o dracích, to já můžu. Jakmile se v nějakém filmu, knize či hře vyskytují draci, tak jsem okamžitě v hodnocení mnohem mírnější - to na csfd znamená minimálně jednu hvězdičku navíc (přiznávám hnedka ze začátku, že to je ona hvězdička, která svítí v mém hodnocení). Celkově je Dračí příběh pořádná slátanina, která si hraje na velmi moderní pohádku (což hnedka ze začátku předvede Gabrielům pomocník ukázkou pořádného handgranátu). Film je natočen docela hezky (hlavně lesní scény jsou moc pěkně barevné) - bohužel kromě samotných draků, kteří vypadají jako netopýr po střetu s kamiónem (opravdu, zkuste netopýra přejet kamiónem, a pak jej zapálit nebo strčit do ledničky, a máte obraz draků, jak si je představuje Pitof). Jakou roli ve filmu předvádí onen lesní lid jsem taky nepobral (řekl bych, že zrádce se šlo zbavit i elegantnějc). Suma sumárum - jedna hvězdička za dračí námět, za film jako takový - nic. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama