foto

Amy Acker

  • nar. 5.12.1976 (43 let)
    Dallas, Texas, USA

Biografie

Amy Acker, celým menom Amy Louise Acker sa narodila a vyrástla v Dallase. Je najstaršou zo štyroch detí a herecké sklony zjavne nezdedila po svojich rodičoch, keďže otec bol právnikom a matka ženou v domácnosti. Amy študovala balet, moderné a jazzové tance po dlhší čas. Ešte počas strednej školy však musela podstúpiť operáciu kolena, ktorá ukončila jej baletnú kariéru. Táto udalosť ju nasmerovala na štúdium herectva. V tomto období si na krátky čas vyskúšala aj modeling.

Jej možno najvýznamnejšia rola sa viaže hneď k začiatku jej kariéry a to k seriálu ANGEL, kde si zahrala po dobu 3 rokov postavu Winifred Burkle a neskôr aj Illyrie. Táto úloha jej nezískala len uznanie ale aj výhru Saturn Award a niekoľko ďalších nominácií. Úspechom skončilo aj jej účinkovanie v záverečnej sérii ALIAS, kde presvedčivo stvárnila zabijácku mrchu Kelly Peyton. Vidieť ste ju mohli aj v seriáloch GHOST WHISPERER, SUPERNATURAL, HOW I MET YOUR MOTHER, DRIVE, výraznejšie roly neskôr stvárnila v DOLLHOUSE či HAPPY TOWN.

S manželom Jamesom Carpinellom, ktorého si vzala v roku 2003 má už dve deti, Jacksona Jamesa a Avu Grace. Na filmovom plátne sa zatiaľ výrazne nepresadila a vídať ju hlavne v televíznych projektoch. V roku 2012 sa mihne hneď v dvoch projektoch Jossa Whedona, s ktorým spolupracovala na seriáli ANGEL - horore THE CABIN IN THE WOODS a v shakespearovskom MUCH ADO ABOUT NOTHING.

Martin "M.a.t.t." Černický

Herecká filmografie

Filmy

2020 Superman: Red Son
2017 When Jack Went Glamping
2016 A Nutcracker Christmas (TV film)
The Energy Specialist
2015 Láska jako z románu (TV film)
2014 Let's Kill Ward's Wife
2012 Chata v horách
Mnoho povyku pro nic
2011 Dear Santa (TV film)
Sironia
2009 21 and a Wake-Up
2008 Dračí příběh (TV film)
Hlasy mrtvých (TV film)
2006 Novic
2005 Mr. Dramatic
2003 Návrat do netopýří jeskyně: Adam a Burt po třiceti letech (TV film)
2002 Chyť mě, když to dokážeš
Návštěvník
2001 The Accident
1999 Sloužit a chránit (TV film)

TV seriály

2020 God Friended Me (TV seriál)
Almost Famous (S02E18)
2019 X-Men: Nová generace (TV seriál)
znaMení (S02E16)
Monstra (S02E15)
KalaMita (S02E14)
další epizody (7)
Kravaťáci (TV seriál)
One Last Con (S09E10)
Prisoner's Dilemma (S09E08)
Chirurgové (TV seriál)
Good Shepherd (S15E21)
2018 X-Men: Nová generace (TV seriál)
PřeloM (S02E09)
zMařený sen (S02E08)
Bez Milosti (S02E07)
další epizody (12)
Kravaťáci (TV seriál)
Sour Grapes (S08E07)
2017 X-Men: Nová generace (TV seriál)
Experiment (S01E10)
Extrémní moc (S01E09)
Riziko extinkce (S01E08)
další epizody (10)
MacGyver (TV seriál)
Screwdriver (S01E12)
Con Man (TV seriál)
Shock to the System (S02E12)
A Shot with Finley (S02E11)
Dawn of Girth (S02E10)
další epizody (4)
2016 MacGyver (TV seriál)
Metal Saw (S01E02)
Lovci zločinců (TV seriál) - herec, vyp.
Na nule (S05E13)
Heslo (S05E12) - vyp.
Paralela (S05E11) - vyp.
další epizody (13)
2015 Con Man (TV seriál)
Too Much Closure for Comfort (S01E13)
Found and Lost (S01E12)
Full Release (S01E11)
další epizody (4)
Kravaťáci (TV seriál)
Hitting Home (S05E07)
No Puedo Hacerlo (S05E04)
Lovci zločinců (TV seriál)
JAHVE (S04E22)
Ústav (S04E21)
Neznámá země (S04E20)
další epizody (10)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Jediné světlo v temnotě (S01E19)
Lovci zločinců (TV seriál)
Studená válka (S04E10)
Lepší známý ďábel... (S04E09)
Zlodějská čest (S04E07)
další epizody (16)
2013 Lovci zločinců (TV seriál)
Samaritán (S03E11)
Tanec s ďáblem (S03E10)
Na křižovatce (S03E09)
další epizody (12)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nečekaný obrat (S13E19)
2012 Bylo, nebylo (TV seriál)
Snílek (S01E14)
Grimm (TV seriál)
Tarantella (S01E11)
Lovci zločinců (TV seriál)
Špatný kód (S02E02)
Záložní plán (S02E01)
Firewall (S01E23)
Skladiště 13 (TV seriál)
Naši blízcí (S04E09)
2011 Husbands (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál) - a.z.
Slash Fiction (S07E06) - a.z.
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Buď chlap (S11E11)
2010 Happy Town (TV seriál)
Blame It on Rio Bravo (E08)
Dallas Alice Doesn't Live Here Anymore (E07)
Questions and Antlers (E06)
další epizody (8)
Lidský terč (TV seriál)
Scooby Doo: Záhady s.r.o. (TV seriál)
Taková nenormální rodinka (TV seriál)
No Ordinary Accident (E08)
No Ordinary Mobster (E07)
Dobrá manželka (TV seriál)
Rozhodnutí (S01E23)
Dům loutek (TV seriál)
Prázdné tváře (S02E12)
Na stopě (S02E11)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Sliby (S02E01)
Epitaf (S01E14)
Omega (S01E13)
další epizody (12)
2008 October Road (TV seriál)
Hat? No Hat? (S02E10)
Dancing Days Are Here Again (S02E08)
Private Practice (TV seriál)
A Family Thing (S02E01)
2007 Drive (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Weight of What Was (S03E05)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Úsměv (S07E03)
2006 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
No tak! (S01E22)
Alias (TV seriál)
Všechen čas světa (S05E17)
Odveta (S05E16)
Nic ve zlém (S05E15)
další epizody (7)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Jezero smrti (S01E03)
Alias (TV seriál)
Horizont (S05E09)
Hotová věc (S05E07)
Sólo (S05E06)
další epizody (5)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Lovci netvorů (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
1995 Wishbone (TV seriál)

Dokumentární

2018 United We Fan
2005 'Angel': The Final Season
2004 'Angel': Season 3 Overview
Angel: Making of (TV film)

Host

TV pořady

2019 What Just Happened??! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(69)