foto

Tom Wisdom

  • nar. 18.2.1973 (44 let)
    Swindon, Wiltshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vyrastal na leteckej základni vo Swindone, v Doncasteri a v Devone. Školu navštevoval v Tauntons v Southamptone a neskôr študoval drámu na školskej Akadémii, kde poberal divadelné štipendium. Práve tu sa zoznámil so svojou dlhoročnou priateľkou Emmou Linley, s ktorou bol od roku 1993.

Účinkoval v rôznych filmoch a televíznych reláciách, medzi ktoré patrí CHILDREN OF THE NEW FOREST a GOOD KIND WENCESLAS.

Jeho najväčším úspechom bola rola Toma Fergusona v seriáli CORONATION STREET v roku 1999.

roning85

Herecká filmografie

Filmy

2013 Romeo and Juliet
Soulmate
2009 Piráti na vlnách
Strážce majáku
2008 Dračí příběh (TV film)
Sesterstvo putovních kalhot 2
2006 300: Bitva u Thermopyl
2003 Hey Mr DJ
Suspicion (TV film)
2001 Sword of Honour (TV film)
1998 Children of the New Forest (TV film)
1994 Dobrý král Václav (TV film)

TV seriály

2015 Dominion (TV seriál)
Sine Deo Nihil (S02E13)
Day of Wrath (S02E12)
Bewilderment of Heart (S02E11)
další epizody (13)
Hannibal (TV seriál)
Antipasto (S03E01)
2014 Dominion (TV seriál)
Beware Those Closest to You (S01E08)
Ouroboros (S01E07)
Black Eyes Blue (S01E06)
další epizody (8)
2012 Above Suspicion: Silent Scream (TV seriál)
2010 Hercule Poirot (TV seriál)
Tragédie o třech jednáních (S12E01)
2003 Mile High (TV seriál)
2000 Brand Spanking New Show (TV seriál)
1996 Blackhearts In Battersea (TV seriál)
1994 Wycliffe (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace