Reklama

Reklama

Remember That Night

(koncert)

Obsahy(1)

Tento záznam zachycuje koncert Davida Gilmoura a jeho kapely včetně Richarda Wrighta k jeho sólovému albu On an Island (2006) v Londýnské Royal Albert Hall. Uslyšíme celé zmiňované album, ale i starší skladby z dob Pink Floyd. Jako hosté vystoupí například David Bowie, Robert Wyatt, David Crosby či Graham Nash. (Sollozzo)

Recenze (18)

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších věcí, co jsem kdy slyšel. Úžasné vystoupení okořeněná účastí Richarda Wrighta. Na tomto koncertu se mi líbilo snad vše mimo docela dost změňěná Shine on you crazy diamond, kterou mám přecejen raději blíže originálu. Zato fantastická Echoes s úchvatnou světelnou show, to je něco, na co se nezapomíná. Super záležitost, která by zasluhovala 10 hvězdiček. ()

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z Gilmourovo sólo projektů, který se skoro dokáže vyrovnat i P.U.L.S.E. Nové album je vcelku podařené, ale úpravy starých hitů, které zde David předvedl to všechno přebíjejí. Skvělá, komornější než obvykle, Shine On You Crazy Diamond, Fat Old Sun s pořádně rozjetým kytarovým sólem na konci a vrchol koncertu bezmála 25 minutová Echoes. To co v ní muzikanti předvádějí je něco neuvěřitelného. V momentu, kdy po několikaminutovém krákání přebuzených kytar a basovky Guye Pratta zazní na plno célé těleso, mi málem trefilo. Jsou to jedny z nejsilnějších taktů v celé Pink Floydí diskografii. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jedinečný zážitek kterému v rozletu nezabránily ani limitované možnosti monitoru na notebooku. Gilmour se svojí partou prostě prokazují svojí hudební genialitu, kterou ještě umocňuje geniální setlist, který kromě celého Gilmourova sólového alba On an Island nabízí i ty největší fláky Floydů, ve dvou závěrečných případech ve spolupráci s Davidem Bowiem. Dvě a půl hodiny utečou jako voda a vy si zkrátka přejete, aby to nekončilo. Gilmour si navíc do své show v majestátním prostředí pozval kromě Bowieho i řadu legendárních muzikantů, takže to v Royal Albert Hall místy kvůli zvýšenému počtu šedivých "staříků" vypadalo spíš jako na srazu KSČM než jako na rockovém koncertu. Zdání ale skutečně klamalo a každý si svým výkonem ubral minimálně několik desítek let. Gilmourův výkon snad nemá cenu ani komentovat, ten chlapík prostě umí s čímkoliv na co šáhne (nebo do čeho foukne). Zkrátka jedinečný koncert bez hluchého místa. 100 % R.I.P. Richard :( ()

hodbodka 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý výběr skladeb a Gilmour s Wrightem v hlavní roli :) Jelikož oba jsou pro mě nepřekonatelné hvězdy, jako všichni z Pink Floyd, tak je hodnocení jasné. Kvalita koncertu je ale opravdu dostatečná až nadpřirozená :) A David Bowie? Ten mi na koncertě vůbec nevadí. Arnold Layne v jeho podání se mi líbí. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Výborné zvukově, obrazově i obsahem. Jednoznačně jedno z nejlepších hudebních DVD, které snese srovnání i s koncertem Pink Floyd z Earls Court v roce 1994 (DVD PULSE). Davidův hlas je i po šedesátce skvělý, takže i více jak 30 let stalé klasiky znějí pořád stejně dobře (Wish You Were Here, Shine On You Crazy Diamond). V rámci vystoupení je odehrána kompletně deska On an Island i skladby Pink Floyd. Gilmoura při koncertu doprovází další - dnes již bohužel zesnulý - člen kapely Pink Floyd - klávesák Rick Wright, stejně tak i hudebníci, kteří byli dlouhou dobu součástí koncertní sestavy této skupiny (Jon Carin - klávesy, Guy Pratt - basa). Na několik písní Davida na pódiu doplní Graham Nash a David Crosby, kteří vokálně přispěli na jeho poslední album. Závěrečné písně pomůže odzpívat i David Bowie, stařičká Arnold Lane je hodně vydařená a komu tak jako mně tolik nesedí Bowieho pozměněné frázování ve slokách Comfortably Numb, může zabrousit do bonusů, kde se nachází standardní koncertní verze této skladby, tedy s Rickem Wrightem zpívajícím původně Watersův part. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama