Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Křesťanský magazín je zpravodajsko-publicistický pořad ze světa náboženství. V jeho zorném poli jsou jak velké světové události s náboženským podtextem, tak i aktivity, při nichž se potkává svět domácích církví s českou společností. Nevyhýbá se složitým kauzám ani názorům křesťanských osobností na ně. Snaží se také představovat nejrůznější duchovní, charitativní a výchovné aktivity církve i blízkých organizací a jednotlivých křesťanů. Důraz je kladen na ekumenické zaměření respektující názorovou pestrost české ekumény, na podtržení základních křesťanských hodnot, které jsou současně i hodnotami obecně evropskými. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

salahadin 

všechny recenze uživatele

K pořadu - sleduji to nepravidelně, ale jako věřícímu se mi vcelku líbí. Jeden z mála křesťanských pořadů a vážím si ČT, že ho vysílá. K některým primitivům zde na csfd - vidím, že někteří uživatelé mají inteligenci některých diskutujících na Novinkách.cz. Tzn., že téměř nulovou. Je strašně lehké odsoudit křesťanství a napsat, že to je zlo, ovšem pardon, to může napsat jen mentální ementál. Kdo tady z těch mistrů světa, co uráží, vůbec mají zkušenost s lidmi z církve a s církví jako takovou? Kde berou tu drzost urážet? Já to prostředí znám a křesťanství je lék pro dnešní svět. 18% je hodně málo, je vidět, že to hodnotí ateisté (ale ta nenávistná, nepřející sorta, co si léčí své mindráky), kterým pořad není vůbec určen, viděli max. 5minut jednoho dílu a hned tu sází mizerný hodnocení, tohle je padlé na hlavu. MALARKEY: Církvi jde jen o peníze? Skoro jsem na monitor vyprsknul smíchy džus. Ano, toto většinou tvrdí fousatí komunisti s pivním mozolem třímající půllitr, když v nedaleké hospůdce probírají témata od politiky přes víru (slýchávám je skoro denně). Toto lakonické, nevědomostí zbarvené sdelění o myšlenkovém náboji nedospělého puberťáka mě fascinuje. Vůbec mě fascinuje tvůj patent na rozum, když se označuješ za normálně uvažujícího a věřící za hromaditele majetku :-D A přirovnání k muslimům je úplně, ale úplně mimo, to by nenapadlo ani ty fousaté komunisty nad zlatavým mokem :-D Ty že znáš církev??? A odkud čerpáš své rozsáhlé vědomosti? Je mi to jasné - z Blesku, Aha, Šípu, zpráv na TV Nova a apod.? Lžeš, když tvrdíš, že církev znáš, jinak bys nevypustil takovou kravinu. Takže jak káže páně Malarkey, co kněz - to sex. úchyl, co biskup - to zloděj majetku, co věřící člověk - to fundamentalista, církev - zlodějové s.r.o. Gratuluji, víš o církvi skutečně vše :-D ()

Maslord odpad!

všechny recenze uživatele

Krestansky magazin nepatri do vysielacieho casu verejnopravnej televizie. Nech si pambickari siria svoje nazory na TV Luna alebo v kostoloch postavenych za peniaze danovych poplatnikov. Pri poslednom scitani ludi sa preukazal pokles veriacich na Slovensku, na co nejaky klobukovany kardinal povedal ze je to len koli tomu, ze sa ludia hambia k viere priznat. Presne tak, dobre ze sa hambia, maju sa za co. Verim ze dojde k odluke cirvi od statu a zaroven si myslim ze by vlada mala zaviest specialnu krestansku dan, aspon 40%. To by som mozno zacal verit ze boh existuje, LOL. ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Nesmyslné plivání na církev, je plivání na sebe sama a svoje kořeny. A člověk nebo kultura bez kořenů - ta pak zažívá to, co teď zažívá ta naše. Rozklad. Člověk je totiž tvor společenský a církev je vyjádřením jeho touhy i potřeby po organizaci v náboženství, které je také do jisté míry přirozenou potřebou (psychologicky je nutnost míti nějakou životní ideu). Ve 20. století se čistě sekulární ideologie ukázaly - těch mrtvých co za nima zůstalo - navíc se nám teď společnost rozpadá pod rukama. Křesťanství je totiž základ našeho kulturního kódu, společně s antickým dědictvím definovalo naší individualitu, svobodnou volbu, užívání rozumu umožněné už Biblí (!), motivaci k činům (pomoz si sám a bůh ti pomůže), sebekritiku, ideu pokroku (kvůli změně vnímání času) a také aplikaci teorie do praxe, nebo univerzální lásku. Prostě položilo základy toho, jak žijeme a myslíme i dnes. Takové myšlení jinde není (přímo šíleně dopadá srovnání se zamrzlým islámem) a je to základ úspěchu křesťanského světa. A pro některé zdejší nenávistné kritiky, kteří pouzakzují na nemožnost myšlení v církvi i náboženství - do 18. století byli všichni myslitelé věrní křesťané, celý středověk byla většina myslitelů z řad církve a církví podporována, univerzity také byly založeny a spravovány církví a takový Albert Veliký, Tomáš Akvinský, Roger Bacon, Occam, Koperník, Diviš, nebo Mendl byli duchovními. Máte tu nenávist nějak pomotanou. Brojíte proti omezování myšlení a sami ho nepoužíváte... PS: Malarkey - Pokud nerozenáš rozdíl mezi nenávistným zabedněným islámem a praktickým křesťanstvím, důvodem tvého myšlení, chování a moderního vědeckotechnického pokroku, pak je prezentace tvého názoru zbytečná. Já taky nic nevím o Kvantové chromodynamice a přes to nemám potřebu tím druhé otravovat ;-) ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Keď už dávaju reláciu o organizácii čo za svoju existenciu v méne boha a vieri vyzabíjala milióny ludí a v dnešnej dobe sú to samé škandáli s pedofíliou tak to už môžu dávať aj relácie opevujúce fašizmus či kanibalizmus. Najbohatšia organizácia hovorí o skromnosti, solidarite, že sme všetci jedna velká rodina káže vodu a chleba a slope víno a híri luxusom. Ludom mudruje o rasovej znášanlivosti, tolerancii a od jakživa viedla vojny proti všetkému inému. Upalovať ludí za živa pre názor je božské. Myslím si, že 99% kresťanov nedodržuje ani tri z desiatich prikázani. Tak ako pápež požehnával Napoleonónovi, keď viedol vojnu proti celej európe, tak ako mala cirkev zmluvi s fašistickym Nemeckom, tak aj dnes kolaboruje a požehnáva tým čo dnes vyvolávaju vojny ako samotnému Bushovi a NATO. Keby otvorili bankové kontá a dali ludom tie majetky čo nahrabali tak by bolo po biede, chudobe a hladomore. Ako hovoril dedko je to banda buzerantov a pedofilov!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Česi (aj Slováci) vždy boli, a verím tomu, že mnohí sú i dnes, veriaci, bohabojní ľudia. Oddaní kresťania katolíci. Preto si myslím, že relácia tohoto typu má svoje miesto vo vysielaní verejno právnej televízie. Má to svojich divákov a to je dobre. Alebo by ste radšej mali za domom mešitu, pozerali na tureckú telenovelu, zahalili manželky do burky a za susedou mali bandu islamských fundamentalistou? To si nechcem ani len predstaviť. Takže držím tvorcom "Kresťanského magazínu" palce. Aj keď som skôr sympatizant, ako pravidelný divák. ** ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama