Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční promítání hororu ze 70. let se promění v peklo, kdy vrah "vychází" z filmu a ke všemu s jedinou myšlenkou: "ZABÍT VŠECHNY DIVÁKY". (LIVINGDEAD)

Recenze (94)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ako režijný debut to Messittovi celkom vyšlo a dokonca naškriabal aj pol scenára. Myšlienka jeho prvého snímku je síce pomerne zaujímavá, no o hereckých výkonoch sa to tvrdiť, bohužiaľ, neodvážim. Motajúcim sa ochotníkom som neuveril ani slovo, do deja ma nevtiahli ani na minútu a o strachu či mrazení sa hovoriť nedá, zvlášť po tom, ako sa mi podarilo pred Midnight Movie preškúliť vydarený Para entrar a vivir. Možno absencia z nadšenia týmto filmom pramení zo skutočnosti, že nie som starožitník a béčkovým filmom zo sedemdesiatich rokov nefandím. Kto áno, nech si pridá hviezdu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Midnigh movie mě tak trochu po kladných ohlasech zklamal. ZAčátek je výborný a vypadá to na super masakr, s poměrně originálním vrahem, a jeho super zbraní. Ale to je asi tak všechno co MM mohl nabídnout. Film má poměrně originální zápletku, ale prostě nedokáže víc zaujmout. Zbraň se za chvíli okouká a ani vraždy nejsou pak už nějak přesvědčivé. Dále tu máme postavy který jsou fakt děsně nezajímavé, a vy přesně víte v jakém okamžiku zemřou. A taky na film na který všichni šly, vypadal všelijak jen ne jak ze 60 let, takhle filmy rozhodně nevypadaly. Nu což film jsem si poměrně užil, ale kvůli nespočetném množství klišé a blbostí nemůžu dát víc jak 50%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý slasher s dávkou originality, který se nespokojil jen s brutální složkou filmu a snaží se s hororovým divákem si pohrávat. Ocení to však jen hororový fanoušek. Na půlnoční promítání hororu kultovního režiséra Teda Redforda přijde jen hrstka diváků. Pár rozjuchaných teenagerů, motorkář se svoji přítelkyní a dvojice detektivů pátrajících po režisérovi, který před pěti lety po masakru v blázinci záhadně zmizel. Ted Radford je totiž šílenec a v jeho filmech vždy tekla krev proudem. Zanedlouho dojde na krvavý masakr při promítání jeho filmu a ten, kdo na jeho film zavítal, živý neodejde. Z prokletého kina není úniku. Primitivní pajdavý šílenec s maskou smrtky právě vystoupil ze svého starého filmu a zastavit jeho brutální řádění dokáže jen ten, kdo nedá najevo strach, kterým je maniak posedlý. Vraždící maniak má celkem charisma a ten kdo má nakoukáno horory ocení množství nápadů, kterými film disponuje. Angažování diváka do krvavé hry má svá úskalí a tady se film nechtěl spokojit pouze s obyčejnou krvavou partií, ale pokusil se o přesah na který ale přece jenom neměl. Prolínání reálného světa s filmovým totiž nefunguje až tak stoprocentně a časté přechody z filmu do sálu kina ztrácely na působivosti. Na druhé straně to jistý stereotyp v žánru slasheru obohatilo a vydat se jiným směrem, který pro tento žánr není typický, bylo rozhodně přínosné. I přes drobné nedotaženosti se jedná o zdařilý horor, který ale mohl mít známější herce a jednotlivá zabití nebyla příliš působivá. Režie Jacka Messitta nebyla extra propracovaná a bylo znát, že je debutant. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy o "vraždících filmech" mají pro mě jakési kouzlo. Tenhle není vůbec špatný, má své velmi silné stránky. Jeho největší chybou vlastně je, že se zase nějak extra moc nesnaží být dobrý. První půlka je hodně v pohodě, ve druhé to začne povážlivě slábnout. Ale ten černobílý film The Dark Beneath je dobrej, ujetej, ale dobrej (chtěl bych ho vidět celý!!!!), vrah má taky koule. Ono je to hrozně jednoduché, ale slashery vlastně jiné ani nebývají :-). Trochu jsem si zavzpomínal na Démoni :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté co byl režisér jednoho z horrorů 70 let zavřen pro svoji brutalitu v blázinci, odkud pak (i s dalšími mnoha pacienty) záhadně zmizel, stávají se jeho filmy kultovními. A když je po letech opět jeden z filmů promítán v kině (navíc v pozdním nočním promítání), nemůže si skupina diváků tento zážitek nechat ujít. A to nikdo z nich netuší, že tento zážitek bude tím posledním, co ve svém životě poznají ... Už jsem ani nedoufal, že někdy uvidím alespoň trochu originální horor dost bylo těch opuštěných baráků plných prastarého zla - nyní frčí kino. Midnight Movie v sobě má docela velkou dávku originality, za což mu patří určitě kladné body. Další body získává hodně brutálním zabijákem - ten se (včetně svého "nástroje") taky povedl. Naopak mne trochu zklamalo chování jednotlivých účastníků - jako vždy, místo aby zůstali pohromadě, tak se postupně rozdělují na menší a menší skupinky, aby zabiják měl snazší práci (?). A taky mne dostalo vlastní prostředí - kino není jen vstupní hala, promítací místnost a hlediště, ale kilometry chodeb a skladů, po kterých můžou vyděšené oběti běhat sem a tam... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Internetové noviny Huffington Post zařadili snímek mezi deset nejlepších hororů, vydaných pouze na dvd. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno