Reklama

Reklama

Oktapodi

(festivalový název)
  • Francie Oktapodi
všechny plakáty
Celý film

V klidném řeckém městečku se odehraje napínavý zápas o život dvou zamilovaných chobotniček prchajících před chtivým kuchařem. (Mertax)

Videa (1)

Celý film

Recenze (99)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, hezké i romantické, ale na Oscara 2009 mi to zas tak echt nepřišlo. Ovšem nevím co za snímky soutěžilo dále a z čeho se vybíralo... No a když vidím napravo na stránce v reklamním banneru reklamu na Lidl, můžeme děkovat, že film Lidl nedělal. Ten by určitě tomu kostelu v Santorini nechal umazat kříže - resp. nenechal udělat ! .-) * * * * ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Dvouminutový superkraťas o dvou chobotničkách, co se rozhodly čelit osudu a nestát se součástí lidského jídelníčku. V krásném prostředí řeckého kaskádovitého města (Santorini?) tak rozjedou zběsilou jízdu, aby si zachránily krk. Chvílemi to připomíná Nema a vzpomněl jsem si při téhle jízdě i na skvělou honičku z filmové verze Tintina, kde se hlavní hrdinové přetahují se záporáky v ulicích města Bagghar. Snímek je působivý i díky tomu, že se jedná o závěrečnou práci šesti studentů z francouzské školy Gobelins, takže žádná nákladná produkce nebo velké studio za zády. Tleskám a zároveň se slzou v oku vzpomínám na týmové projekty na VŠ, kdy z 6 lidí na něm dělali pořádně 2, ostatní 4 jste potkali až na prezentaci. Na jaké straně barikády jsem tehdy byl už si vážně nepamatuju! Nicméně Oktapodi se mi moc líbili, dávám palec nahoru. [Oscary 2008] ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach ta láska chobotničí, ta jednoho hnedle zničí! Sla/st/ná je ta mokrá puska, líbá-li tě oktopuska... ;o))) - - - P.S. Se slzkou v očku na koukačku viz http://www.youtube.com/watch?v=badHUNl2HXU - - - - - (Poprvé viděno 4.12.2011 na YT, hodnocení 790., komentář zde oktoetigický jako sedmasedmdesátý - 4.12.2011) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Někteří si s tím vystačí na celovečerák, ale jiní to spláchnou za dvě minuty. Tohle se opravdu povedlo. Laicky řečeno, kam se hrabou kraťasy Scrat z Doby ledové. Kam se vůbec hrabe film Rio a vlastně kam se vůbec hrabou všechny animáky, kde nějaká zvířátka poskakují jako kreténi, aby se pár stovek tisíců dětí bodře zasmálo. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Nominace na Oscara za tohle?! Nevábná animace, krátká stopáž (i na krátkometrážní film) a je to celé až takové moc nereálné. Jasně, chápu, že chobotnice takhle nepřemýšlí a že to celé je jedna velká pohádka. Nereálnost vidím hlavně v tom chování toho přepravce – na chobotnice se stěrači? No kde to jsme… Těch pár vtipných momentů výsledný dojem nezachrání. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama