Reklama

Reklama

Disciples of the Crow

všechny plakáty
Horor / Krátkometrážní
USA, 1983, 30 min

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele

Stúpenci vrany? Ehm! Inak ide ale o vernú adaptáciu Kingovej legendárnej poviedky Deti kukurice. Tento amatérsky kraťas pochádza z roku 1983. Známejšia kino verzia s Lindou Hamilton prišla o rok neskôr (tonu viac-menej príšerných sequelov pre dnešok radšej ignorujme, aby nás zbytočne nezačala bolieť hlava). Kraťas trvá cca 20 minút a nie je úplne márny. Jasné, na mnohých miestach je vidieť, že tvorcovia nemali patričný rozpočet, ale napriek tomu sa im podarilo vytvoriť solídnu, mrazivú atmosféru vyľudneného mestečka s pôsobivým poľnohospodárskym zameraním (okolo všade samé polia, príroda a ľudoprázdne cesty). ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná a hlavne atmosferická krátkometráž , natočená podľa poviedky od spisovateľa , ktorý svojho času pil aj nosné kvapky a takto skoro prišiel o svoj zrak ( áno - S.King ). S prehľadom zrežírované a odohrané. Ak by som nestretla ešte pred touto lahôdkou " deti absolvujúce mítingy výhradne na kukuričnom poli " tak by som šla pravdepodobne s hodnotením vyššie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Atmosferickejšie než väčšina oficiálnych dielov, ale stále na tom vidieť, že ide o pomerne amatérsku záležitosť. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

První adaptce Kingovy povídky Children of the Corn... Kvalit prvního filmu sice nedosahuje a to zejména díky nedostatečnému prostoru pro démonické Gatlinské děti, ale na druhou stranu jsem ocenil slušnou atmosféru a hudební doprovod a že v tak krátkém zpracování nebyl prostor pro zbytečné vedlejší dějové linie... Za mě druhé nejlepší zpracovaní Kukuřičných dětí (což není úplně nejtěžší, vzhledem k tomu, jaké jsou ostatní díly a remake, sračky)... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak nějak náhodou jsem se dostal k prvnímu filmovému zpracování Kingovy literární předlohy a musím říci, že ani tento krátkometrážní film určitě není k zahození. Kvalit filmu Children of the Corn (1984) samozřejmě nedosahuje, ale podívat se na to dá. Většina diváků samozřejmě tuší o co zde půjde, takže k ději se moc rozepisovat nebudu. Snímek díky své krátké stopáží rychle odsýpá, dějová linie nenudí a především samotný začátek se tvůrcům opravdu povedl. Herecké výkony a hudební doprovod jsou rovněž na solidní úrovni, ale to musíte posoudit sami. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som ani netušil, že sa dívam na niečo, čo o rok neskôr dostalo svoju celovečernú podobu a rozpútalo masívnu filmovú sériu. A na počudovanie to nieje o nič horšie, ako prvý zárez. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Krátka poviedka od Stephena Kinga.Je to vlastne poviedka,podľa ktorej bol nakrútený film Children Of The Corn. Ale tento príbeh sa začína v roku 1971.Jedno dieťa navedie ostatné deti aby zabili svojich rodičov a všetkých dospelých ľudí v mestečku.Potom film preskočí do roku 1983.Mladý pár na ceste autom cez Nebrasku zrazí malé dieťa a prejdu ho.Muž a žena neustále bojujú o svoj život.Atmosféra filmu dosť strašidelná a koniec je dosť napínavý.Veľmi krátky film s rýchlym tempom. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tato poviedka posobi ako nejaky prequel ku filmu Kukuricne deti. Celkom dobre spracovana poviedka od Stephena Kinga, ako aj vacsina jeho sfilmovanych diel. Jeden zamilovany par sa dostane do mrtveho mestecka, kde nikoho neni, okrem deti, ktore ich chceju za kazdu cenu zabit a nepustit ich tak na slobodu. Podari sa im ujst na aute, ale daleko asi nezasli, pretoze auto zacalo nespravne fungovat. Vyskytol sa na nom problem. Zvysok poviedky si uz moze clovek domysliet, ako asi dopadli. ()

Reklama

Reklama