Reklama

Reklama

Setkání v Alžíru

  • Velká Británie Candlelight in Algeria
všechny plakáty

VOD (1)

Americký sochař narazí v Alžírsku za druhé světové války na britského agenta a zaplete se do špionážní akce. (Netflix)

Recenze (5)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že je to mírně nad průměrné, hlavní dva protagonisté mají zajímavě se rozvíjející, sice předvídatelný, ale dobře zpracovaný vztah. U kamery byl zkušený český kameraman Otto Heller, která v UK uspěl, hlavní německý padouch není úplný idiot (jak je někdy dělali v US)- Takže nic hvězdného, Casablanca to není, i když styčné body by se našly, ale podívat se na to má smysl, pokud tento styl proložení melodramatu a špionáže máte rádi. Jasně, nejsou tu výbuchy, mrtví padající po desítkách , je to film špionážní, nikoli ryze válečný, ale v tomto je dobově dobrý. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Typická černobílá záležitost čtyřicátých let, která v absolutně ničem nevyniká. Špionážní drama, jehož výsledek si tipnete po úvodních titulcích. Film spíše jen pro pamětníky, pořádné akce a rozhodně ani války se v něm nedočkáte. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa film odohráva počas vojnových bojov 2. svetovej vojny, sám film v úvode priznáva, že sa nebude jednať o vojnový film. A je to tak, skôr ide o špióžne dielko s jednoduchými postavami a mierne dobrodružným a odľahčeným dejom. Postavy na čele s ešte mladým Masonom sú sympatické, nechýba nejaká tá akcia či úsmevné slovné doberanie sa. Nič extra dramatické či napínavé. Na počudovanie, z Nacistov sa nerobí banda tupých štatistov, ale ide o inteligentných súperov. Až na záverečnú autonaháňačku, ktorá - keďže je zrýchlená - pôsobí úsmevne, je spracovanie filmu v pohode a samotný film vhodný ako oddychovka. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Roztomile zabavny film se sympatickou ustredni dvojici (Jame Mason & Carla Lehmann) i velice povedenym - mrazive rafinovanym padouchem. Film hodne stavi na chemii prave mezi ustredni dvojici, vlastne mozna i trojici. Masonuv komedialni talent a povedeny scenar ve spojeni s Carlou Lehmann dobre funguji. Zapletka je fajn a odpovida tehdejsi dobe a tematum. Konspirace na pozadi valky je prolozena love story, ve filmu naleznete hodne vtipku ale i vaznejsi momenty. Pro fanousky lehce odlehceneho Jamese Masona prijemna zalezitost. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Velice mě potěšilo, že se na tomto filmu z roku 1944 podílel coby kameraman Otto Heller, náš známý fotograf a kameraman, který emigroval před nástupem fašismu do GB. Film odpovídá své době, také jsem nic převratného nečekala, ale vzhledem k obsazení Jamesem Masonem a Carly Lehmann mohu s klidem tomuto noir filmu dát 4* Jinak obsah uváděný na Netflix je zavádějící a komický, jedná se o setkání americké sochařky Suzan Foster, žijící u příbuzných v Alžíru, a náhodné setkání se členem výzvědné služby Thurstonem. Takže koukatelný film s trochou humoru, trochou nadhledu a také trochou dobrodružství... ()

Reklama

Reklama