Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umělec Fjodor je šokován zjištěním, že má bratra, který je umístěn v sirotčinci. Ke svému překvapení ale při návštěvě odhalí, že jeho bratr Gena je černoch. (oficiální text distributora)

Diskuze

Aky

Aky (hodnocení, recenze)

Naprosté překvapení. Ruský anitrasistický film natočený s velikým nadhledem, s espritem, vtipem a lehkostí. Skoro se chce říct: roztomilé. Ve srovnání s těžkými americkými kusy hravá záležitost ovšem o nic méně půsopbivá.

korunka

korunka (hodnocení, recenze)

GAGARINŮV VNUK ČTK, 7.9.2007 Moskevský soud dnes začal posuzovat žalobu dvou dcer sovětského kosmonauta Jurije Gagarina proti filmu, promítanému v ruských kinech pod názvem Gagarinův vnuk. Snímek podle žalující strany škodí dobrému jménu prvního člověka ve vesmíru. Film režiséra Andreje Panina líčí smyšlený příběh malého černouška jménem Gennadij Gagarin, který na stříbrném plátně tvrdí, že je v druhé generaci následkem lásky slavného kosmonauta k jedné neodolatelné Kamerunčance. Takovou opovážlivost však Jelena a Galina Gagarinovy nehodlají strpět. "Nejde přeci o dokument, ale o umělecké dílo, které se netváří, že by vykládalo minulé události," řekl agentuře AFP šéf studia Central Partnership Sergej Šestakov, který film distribuuje. Nicméně připustil, že ve snímku jsou použity i archivní záběry z Gagarinovy cesty do Afriky po jeho slavném letu do vesmíru v roce 1961. Jelena Gagarinová, která je ředitelkou muzea v Kremelu, se zdržela veškerého komentáře.

Reklama

Reklama