Reklama

Reklama

Země mustangů

Stárnoucí kovboj Dan má jediný sen. Chytit posledního volně žijícího mustanga Šošona. Je velmi chytrý, mazaný a nepolapitelný. Za jeho odchyt je vypsaná královská odměna 500 dolarů. Věrný přítel, pes Luke, vyčenichá jeho stopu. Při dalším pokusu o chycení mustanga Dan spadne z koně do řeky. Vytáhne ho Luke a také indiánský chlapec Nika. Je to sirotek, utekl ze školy ve které se mu nelíbí a je na cestě za svým dědou. Dan se rozhodne po posledním neúspěchu vrátit zpátky domů, a cestou doprovodit Nika. Nikův děda ale před pár dny zemřel, právě probíhá smuteční obřad. Nika se rozhodne hřebce chytit. Chce dostat odměnu a darovat ji babičce. Z Nika a Dana se stanou partneři. Jsou Šošonovi na stopě, ale v jejich šlépějích jde medvěd. Už jednou napadl Luka, kterého dost ošklivě zranil. Luke zachytil jeho stopu a rozhodl se s ním vypořádat... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný western odehrávající se v krásné přírodě se spoustou zvířat a s příjemnou doprovodnou hudbou. Ačkoliv má film poměrně málo početné obsazení, tak přátelství starého kovboje, jeho psa a indiánského sirotka zaujmou diváka i po čtyřiceti letech, které uplynuly od jeho natočení. A to jsem nezmínila toho krásného divokého mustanga, o kterého v příběhu jde. Jeden z mála dobrodružných filmů, který bez ztráty kouzla pro milovníky koní vstoupil do jednadvacátého století. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

5* nedám asi jen proto, že to fakt bylo lehce naivní. Ale nádherná americká příroda, kouzelný příběh o nestárnoucí touze po jediném, ne ulovit, ale jen chytit nechytatelné. Nádherný mustang, chytrý pes a nebezpečný medvěd, tohle vše provází příběh staršího rančera a jeho nového indiánského kamaráda. Jako kluk jsem u toho proseděl hodiny a hodiny. Jeden z těch filmů, na kterých jsem vyrůstal a na které nedám dopustit! ()

Reklama

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený dobrodružný film, jako stvořený pro celou rodinu, ale (téměř:-) postrádající kýč či zbytečný sentiment. Místo toho vás odmění komorním, ale silným příběhem o přátelství lidí a zvířat, nádhernou ústřední melodií a starým poctivým českým dabingem z Barrandova, kdy se dabovalo 10 filmů ročně, ale zato pořádně:-) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný westernový snímek z dalekých kanadských hor, kde se snaží několik tvrdých kovbojů už mnoho měsíců odlovit posledního divokého Mustanga, mezi nimi je i stárnoucí honák a tramp Dan, který se zde dílem osudu musí znovu střetnout se svým úhlavním nepřítelem, medvědem Grizzly a na dobrodružné cestě lovu potkává a ujímá se mladého indiánského chlapce. Moc příjemné a rodinné.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Země mustangů není až tak western jako spíš dobrodružný film. Děj se odehrává roku 1925, tudíž o divokém západě a westernu v pravém slova smyslu nemůže být řeč. Přesto je tento snímek příjemný a oddechový, odehrává se v krásné přírodě, hlavní hrdina Dan je sympatický starý ovčák a zkušený "kovboj". Výsledný dojem není za víc než 4*, ale i tato cifra je velmi slušná. Chyba: Ve scéně, kdy pes Luc chytne chřestýše, si můžeme všimnout nepoměru délky hada předtím, než jej pes chytil a poté. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal v roce 1976 Western Heritage Trustes Award za vynikající rodinnou zábavu. (Terva)

Reklama

Reklama