Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní a profesní příběh eminentního českého herce... Josef Abrhám stále patří mezi nejvýznamnější herce současnosti. Jeho postavy na divadle nebo ve filmu jsou výrazné a dobře zapamatovatelné. Snad proto o něm řekl Jaroslav Vostrý (dramatik, divadelní teoretik, režisér): „On nehrál, on tou postavou byl.“ Když se v roce 1960 ucházel o první angažmá, profesor Miloš Nedbal mu sdělil: „Už nemusíte nic předvádět, mně stačilo vás vidět, jak jdete po schodech.“ Přitom Josef Abrhám o sobě tvrdí, že je mu trapné se předvádět. Soukromí si pečlivě střeží. Vytvořil řadu pozoruhodných divadelních, filmových a televizních postav. Člověk mravního i profesního maximalismu, vybaven výrazným talentem, formován kultivovaným rodinným i divadelním zázemím, se stal všestranně a široce respektovanou osobností. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemné nahlédnutí do osobního i profesního života výborného herce, charismatického muže, noblesního pána, tím vším pro mě Josef Abrhám byl a na filmovém plátně zůstává dál.. Posílám poděkování tam nahoru do hereckého nebe za ten obrovský kus poctivé a tvůrčí práce.. Odpočívejte v pokoji, krásný dragoune ♥ ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inteligentní herec, kultivovaný muž, milující manžel. Život Josefa Abrháma byl vskutku neobyčejný a nám nezbývá než poděkovat, že jsme do něj mohli prostřednictvím tohoto nevtíravého televizního portrétu alespoň nahlédnout. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Necelý rok to Josef Abrhám vydržel bez své milované Libušky a už se vydal na cestu k ní...Co k tomu více říci, jeho herectví a kultivovaná osobnost mluvila za vše. V hlavě mi z dokumentu mimo desítky dalších životních poznatků utkvěly nejvíce tyto dvě jeho věty : "Umění nesmí škodit životu" a "Já tvrdím, že odpověď je v neodpovědi". Čest jeho památce..... ()

Reklama

Reklama