Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokument o masové výrobě potravin. Jaké důsledky moderní potraviny přináší a proč jsou nezdravé potraviny levnější než bio? Protože nezdravé se produkují v tak masovém měřítku, že i stát podporuje jejich prodej pod cenou. Další kategorie je maso u kterého vidíte, čím zvířata krmíme a jak žijí v koncentrácích ve vlastních hovnech (ne výkalech)! Sice je dokument trochu uhlazený, ale ukazuje některá fakta, které nemůžeme tolerovat. Jenže kdo z nás se chytí za nos a přestane jíst jídlo ze supermarketu? Já maso už skoro nejím a po tomhle dokumentu ho jíst už vůbec nebudu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Silné téma, nezáživné zpracování. 1) Školometské zpracování spolehlivě zabíjí vysoce aktuální sdělení. Burcující fakta o průmyslovosti zemědělské výroby či o významu a použití kukuřice autoři utápějí v typicky amerických "osobních" příbězích o zahynulém dítěti či politickém lobbingu. 2) Snímek připomíná zvěstovatele, který do vás svou pravdu hustí neúnavně ještě i na schodech vašeho domu (dovnitř ho samozřejmě nepozvete), ale současně obsahuje pozoruhodně málo věrohodně ověřených skutečností a naopak řadu spekulativních tvrzení, která dobře vypadají na televizní obrazovce. 3) Přesto však na mě dokument působí pravdivě, možná ne v každém detailu, ale v celku určitě. 4) The way we eat has changed more in the last 50 years than in the previous 10,000. ()

Reklama

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele

Velmi americké. Určitě je potravinářský průmysl, obzvlášť masný, v současné době dost chorý. Ale dávat dvouletému dítěti k jídlu hamburgery mi přijde neméně šílené. A pak ta rodinka, která sice ví, že fast food jim ubližuje, ale nemůžou ho přestat jíst, jelikož zelenina je moc drahá. Radši si zaplatí léky na nemoci, které jim tato strava způsobuje. Opravdu jsou ti Američani tak hloupí? ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Film se rozhodně snaží zacílit na palčivé téma. Ale jakým způsobem? Násilné zobecňování konkrétních problémů, naprosto manipulativní a nesmírně plytký závěr, který se v žádném případě nedá vztáhnout na všechny jen nahodile a povrchně podané témata uzavřené do kapitol a rovněž vůbec nejsou respektovány důsledky nabízeného řešení, které vlastně byly dostatečně dokázány na přirozeném vývoji, kterým prošel kdysi rovněž zdravá zemědělská produkce pohlednuvší síle kapitalismu. Pohled na situaci z různých úhlů je jistě vděčný, nad jejichž pravou, hlubší podstatou a paradoxy se však divák, jenž se chce vymanit ze snímkem vyžadované aktivní pozice, musí zamýšlet sám. Alespoň za tento poněkud pochybný základ dám dvě hvězdičky s odřenýma ušima. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pfuj! Nezdravě hnusná bio agitka. Závěrečné titulky mi spolehlivě sesadily i tu druhou hvězdu, kterou jsem tam měl připravenou. Kdyby to aspoň mělo Mooreovy koule, ale tvůrci nebyli schopný dostat se ani do zatemnělých kurníků či získat rozhovory s někým z povolaných hlav velkých společností, takže se každou chvíli na obrazovce objevují zprávy typu: "Tyson odmítl pro tento film poskytnout rozhovor, protože jsme se málo snažili a udělali jsme to pro to velké hovno." Food, Nic. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama