Reklama

Reklama

Li Xiao Long chuan qi

(seriál)
  • Čína 李小龙传奇

VOD (1)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Drama o krátké, ale velkolepé kariéře slavného mistra bojových umění Bruce Leeho. (Netflix)

Recenze (26)

montel 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee vyzývá mistry bojových umění různých stylů, aby svůj styl co nejvíce zdokonalil. Na americkém mistrovství bojových umění vítězí, díky čemuž si ho všimnou filmový režiséři. Bruce Lee začíná točit seriál Zelený sršeň a poté i své další filmy, které ho proslavili a proslavují dodnes...O dost lepší než první díl,bohužel mi vůbec nesedl konec, jinak bych i jednu hvězdu přidal. Opět hrozné herecké výkony,strašná hudba a spousta soubojů na úkor příběhu. Scény kdy Bruce natáčí filmy jsou zobrazovány rychle za sebou, takže pokud nejste fanoušek Bruce ani nepoznáte, který film se zrovna točí. Od Číňanů bych teda čekal, že se ke své legendě bojových umění postaví lépe a ne takovýmto téměř amatérským dvoudílným filmem. 40 % ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

míra kongeniálního ztotožnění Chan Kwok - Kwana s Bruce Lee zde (po překročení obrazů z mládí v 1.díle) vrcholí, bohužel znovu jen na tělesné úrovni ... celou tu úžasnou vizuální iluzi neustále narušují naprosto imbecilní dialogy, které nejenže neposouvají děj nebo smysl příběhu, ale hlavně vůbec nerezonují s myšlenkovým světem Bruce Lee(nechtěně třeba potvrzují falešnou pověst Bruce jako arogantního bojovníka, který aktivně vyhledával jakoukoli příležitost ke konfrontaci, i když to polopaticky vysvětlují čistě bohulibým zájmem o kultivaci vlastní bojové techniky, Bruceho souboje, pokud k nim už došlo, navíc přesně v duchu jeho učení trvaly jen nejnutnější možnou dobu, to znamená několik sekund, takže byť je tady choreografie zápasů propracovaná, vlastně zcela odporuje jeho holistickému pojetí efektivní obrany - samozřejmě pro udržení nějaké filmové licence a atraktivity soubojů přizpůsoboval Bruce ve svých snímcích tento základní princip jednoduchosti filmové kinezi i potřebám filmové řeči, ovšem kompromis nikdy nekončil v dlouhých překombinovaných sekvencích a v samoúčelné exhibici techik); a to úplně pomíjím faktografické nepřesnosti typu zápas s korejským mistrem taekwondo vzhledem k tomu, že se Bruce s tímto stylem seznámil až při setkání s Chuckem, který sloužil v armádě v Koreji atd ... ()

Reklama

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Tohle přece není seriál... Kdosi to tu špatně napsal. M. J. White a G. Daniels jsou tedy až v tomto díle. Těšil jsem se na souboj M. J. Whita s Kwok-Kwanem, ale souboj s G. Danielsem, M. Dacascosem a ostatními to plně vynahradil. Největším plus, co se děje týče, volím pěkné zpracování Bruceovy cesty ke vzniku Jeet Kune Do. Vcelku pěkná pocta Mistrovi, stejně jako film z roku 1993 s J. S. Leem. ()

Rominator

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je skutečná "LEGENDA", protože se o jeho inspirujícím životě točí nové dokumenty a životopisy a důkazem je i tento seriál. Mé hodnocení se týká pouze filmu Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (vydavatelství Urania), který zde měl svůj samostatný profil, ale stal se z něho seriál. Ono to úzce souvisí, protože tento snímek je složen sestřihem epizod z padesátidílného seriálu The Legend of Bruce Lee (2008). Na snímku (seriálu) je vidět menší rozpočet, ale není to tak hrozné. ()

FernandoEF 

všechny recenze uživatele

Tato druhá část je mnohem lepší než první.Souboje jsou skvělé,hlavně ty na mistrovství USA.Chan Kwok - Kwan se opravdu hodně do této role vžil a jako bych viděl Bruce Leea ve skutečnosti.Akorát některé scény mě rozesmáli.Třeba jak se snažili připomenout jeho slavnou zrcadlovou scénu z filmu Drak přichází.Nejvíc mě ale dorazil konec.Jako by jim někdo přesekl kabel..prostě dost nepochopitelné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama