Reklama

Reklama

Fakta v případu pana Hollowa

(festivalový název)
  • Kanada The Facts in the Case of Mister Hollow (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní
Kanada, 2008, 6 min

Obsahy(1)

Detail fotografie môže kadečo odhaliť. Treba sa len lepšie pozerať... (*CARNIFEX*)

Recenze (31)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna stará vybledlá fotografie dokáže při bližším pečlivém průzkumu přinést nejedno překvapení a poté, kdy se kamera blíží víc a víc, odhaluje detaily, které vypráví temný příběh o zločinech, lásce a obětování. Je zajímavé, že důležitost filmového detailu potvrzuje paradoxně animovaný kraťas. Film je působivým zpracováním jediného nápadu, se kterým si na ploše 6 minut bohatě vystačí. Celkový dojem: 90 %. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutočne niečo. Už dlho mi chýbala riadna porcia originality, a The Facts in the Case of Mister Hollow ju jednoznačne nepostráda. Skvelá atmosféra, neskutočné detaily, dôkladne budované mystérium, skvelá hudba a vynikajúco rozanimované a zahrané. Viac takýchto dielok! A hneď! :-D 95% UPDATE: Vykrádačka systému videoklipu R.E.M. - Imitation Of Life. 80% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K natočení velice zajímavého shortu zde stačí jedna stará fotografie a smysl pro detail pána kameramana + solidní tvůrčí myšlenka. Postupně začneme odhalovat všechna tajemství, která jsou skrytá v jednotlivých detailech. Samozřejmě musím pochválit i zvolený hudební doprovod, kterým jsem se nechal těch šest minut doslova unášet. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zase jeden zcela vysoce originální a osobitý krátkometrážní snímek. K navození té správně tajemné a ponuré atmosféry zde není vůbec zapotřebí klasický "děj." Postačí zdánlivě "obyčejná" fotografie z dávných, prachem zapadlých let a velmi zručná filmařská technologie "zoomování." Spočívající ve zkoumání a prohledávání různých nevýrazných a obyčejných objektů a prvků, které se tak skutečně zdají z prvotního pohledu být. Jen však do okamžiku, než se kamera začne přibližovat blíže a ponořovat se hlouběji do temného lesa, který postupně začne v detailech odkrývat děsivá tajemství... Celkovou atmosféru dokonale utváří skvostná hudba jakéhosi chlapíka jménem Johnny Hollow:) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Umelecky genialni! Je naprosto fascinujici jak husta atmosfera a postupne se odkyryvajici story pomoci jednotlivych detailu se da rozjet na prostoru jedine fotky. Vyborne demonicke tema, skvele zpracovani a hlavne fantasticka hudba Johnny Hollow. Takhle originalni, stylovy a dechberouci kousek se vidi malokdy, vzalo me to tak, ze jsem si to pustil hned 3x po sobe, cimz se vam dostane odmeny moznosti objevovat nove a nove detaily, ktere vam doplni zbyvajici stripky mozaiky celeho pribehu. 9/10 ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Titulní postava pana Hollowa je pojmenován podle autora hudby Johnnyho Hollowa. (Tom_Lachtan)

Reklama

Reklama