Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeňský dozorce Vince Rizzo (Andy Garcia) má strašné tajemství. Vlastně má několik tajemství. Jedním z nich je fakt, že se touží stát hercem. A tak po večerech tajně navštěvuje hodiny herectví. Za jeho nepřítomnosti se mu začíná odcizovat celá jeho rodina. Přicházejí pravidelné hádky se ženou, synem i dcerou. Poslední kapkou je pak Vinceho náhlé rozhodnutí přivést do domu mladého odsouzence, kterému chce pomoci začlenit se do společnosti. Každý člen rodiny má svá velká tajemství a problémů přibývá. Vše neodvratně dospívá do okamžiku, kdy se křehká struktura lží zhroutí. Všichni zúčastnění se ze všech sil snaží tento konec odvrátit. Vypadá to ale, že právě tajemný trestanec je tím správným katalyzátorem, jenž pomůže pravdě na světlo. (Brady)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase nadpriemerná "nezávislá" vecička. Keďže ich zbožňujem, a priznám sa že v poslednom čase som mal na ne v pri výberoch v podstate dosť smolu...jej vychutnanie bolo teraz o to lepšie. A zvlášť btw, keď sa v nej Andy Garcia pripravuje na konkurz do filmu Martina Scorseseho:). Fajný úletík, nazdar ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Od City Island jsem absolutně nic nečekal, spíš jsem chtěl zhlídnout slušně hodnocený film s Emily Mortimer, ale po sto minutách před obrazovkou jsem odcházel se spoustou příjemných pocitů blízkých nadšení a jakýmsi naplněním. Někdo tu píše, že od začátku věděl, jak to dopadne, a já nemůžu nesouhlasit. Jenže výjimečnost City Island tkví právě v jednoduchosti námětu, propojení všech postav v přehledném příběhu a preciznost vytváření jednotlivých scén i jejich návaznost, která vrcholí přesně po vzoru antických žánrových předloh. A proto je třeba hned vzápětí uvést, že nejde o komedii střeštěného typu, na kterou jsou dnes všichni zvyklí. Naopak, povětšinu filmu se tak pousmíváte a jen párkrát se opravdu zasmějete. Jde totiž zároveň o povedené drama s odkazem k vzájemné důvěře, rodině a spoustě dalších. Emily Mortimer pak celým tím příběhem provází jak víla s kouzelnou hůlkou, protože vždy je třeba pošťouchnout, nějaký nový impuls, aby se daly věci do pohybu. Málokdy se mi navíc stane, že mě baví opravdu všechny postavy na plátně, proto možná časem hodnocení ještě zvednu. (85 %) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes to naozaj dá veľkú námahu, kým sa divák dopracuje k takejto idylicky jednoduchej filmovej pochúťke. V nezávislom šate zabalená, áčkovými hercami predvedená, a i keď trošku nemotorne ukončená, tak cez to všetko perfektná prechádzka filmovým umením. Sympatický príbeh o rodine, v ktorej nie je všetko tak ako má byť, cez to všetko sú ich problémy viac úsmevné, než tragické. Záverom sa film síce trošku uberá smerom k antickej tragédii, záver samotný trošku zaváňa tým hollywoodskym, takže to mohlo skončiť niekde uprostred. Nebyť tejto chybičky krásy, tak by to bol stopercentný zážitok, najmä vďaka hereckej úprimnosti (Andy Garcia boduje naplno), scenáristickej ľahkosti (najmä v dialógoch) a hudobnej zložke. Viac takýchto. 90%. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Asi najlepsie ako je mozne tento film oznacit, je prirovnat ho k ihle v kope sena. Vyzadovalo obrovske usilie v nespocetnom a neprebernom mnozstve filmoveho balastu, najst ho a dostat sa k nemu. Toto "usilie" sa vsak vyplatilo, pretoze City Island je presne Tym malym a nenapadnym filmom, ktore su jednoducho na nezaplatenie. Ponukaju obrovsku davku ludskosti, vtipu a nehraju sa pri tom na nic, cim nie su... Jeden a pol hodiny priblbleho usmevu na tvari....4,5/5* ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

City Island je filmom, ktorý dokáže zasiahnuť srdce aj mozog a robí to úplne prirodzene a nenútene. Veľkým plusom je scenár, písaný "ľahkým perom", pričom sa snaží poukazovať aj na typické a filmovo prevarené rodinné stereotypy, našťastie nie nasilu. Postavy sú sympatické (Garcia rules!!!), pár menej sympatických, niektoré tak trochu zbytočné (napr. syn), ale určite im budete v podstate každej fandiť. Film viac funguje ako milá komédia, dramatické línie sú trocha kŕčovité (predovšetkým ten pomotaný a umelý záver, ktorý dobrý dojem trochu kazí). Každopádne City Island je príjemným ľahkým filmom, ktorý zanechá dlhodobo dobrý dojem... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Všetky exteriérové scény boli filmované priamo na City Islande v Bronxe. Ak si pozriete túto lokáciu cez Google Maps a priblížite si východný koniec Horton Street v "street view", uvidíte dom Rizzovcov. Čudné však je, že dom oproti, kde bývala slečna Botero, je úplné iný. (MDesign)
  • Andy Garcia a jeho dcéra Dominik García-Lorido si zahrali aj vo filme otca s dcérou. (U_S_O)

Reklama

Reklama