Reklama

Reklama

Snímek Zpívej kovboji byl natočen ve východoněmecko-rumunské koprodukci a stal se posledním filmem legendárního americko-východoněmeckého zpěváka a herce Deana Reeda (1938-1986), jenž k němu napsal nejen scénář, ale také ho i režíroval. Reed se obsadil do role lehkomyslného kovboje, který je ovšem stále na té správné straně a ve filmu zaujme nejen řadou country & western písniček, ale také solidním hereckým výkonem. V dalších rolích Violeta Andrei, Václav Neckář nebo Helena Růžičková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, jo - viem, kto bol Dean Reed a viem, ze sovietski sudruhovia z neho spravili umelu hviezdu a casto sa s prepacenim sral tam, kam nepatril a na co nemal. Ako priklad mozem uviest tento film : Dean Reed mal neskutocne sebavedomie, rezii sa nerozumie, herectvu uz vobec /podla mna- tvrdim to, ze nevedel ani hrat/. Pribeh je umelina, nedava prakticky ziadny zmysel a na haku mam aj angazman Heleny Ruzickovej /Ecce Homo, Homolka, Vsichni Dobri Rodaci/. 0 % ()

Exkvizitor odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad se uchyluji k superlativům, ale toto je bezpochyby jedno z NEJpříšernějších hraných celovečerních kinematografikých děl, jaké jsem měl možnost zhlédnout. Složitost a invenčnost zápletky, důvtip dialogů, souvislost střihu, práce s kamerou, propracovanost kostýmů a rekvizit, přesvědčivost hereckých výkonů i velikost režijní vize se pohybují na úrovni bezejmenného pornofilmu druhé poloviny 90. let. Rozumím samozřejmě tomu, že film Zpívej, kovboji! je v skromných představách tvůrců zřejmě určen nenáročnému dětskému publiku (i když nechápu, jak do této koncepce spadají postavy smyslných žen vystavujících opakovaně svá vnadná poprsí do kamery) - ale právě důvěřivé dětské publikum si zaslouží ochranu před takovým trapným a laciným škvárem. Kromě toho, dítě nerovná se idiot. ()

Reklama

Cimr odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyl nejhorším režisérem všech dob zván Ed Wood, dost možná by jím mohl být Dean Reed. Naposledy v Plánu 9 z vnějšího vesmíru jsem totiž viděl tolik lásky k žánru (a filmu vůbec), tolik nadšení a tolik slušných nápadů, co končí tak blbým výsledkem. Zpívej, kovboji je po všech stránkách tak strašně špatný film, až oči přecházejí. Kamera, která v dramatických momentech hercům najíždí pomalu až do nosu. Hudba, která zřejmě Karlu Svobodovi zbyla ještě z Popelky a která je použita tak strašně popisně, že neponechává ani milimetr pro divákovu fantazii (např. temný motiv zazní vždy, když se na plátně objeví hlavní záporák). Tak uboze udělané triky, až to rozesmívá. Neuvěřitelně přehrávající herci, co neustále křečovitě poulí oči, jak v soutěži o Zlatou tělku. Ale především scénář, který je tak bizarní a otřesný, že má téměř surrealisticko-dadaistické polohy (,,Vždycky když tě vidím, vzpomenu si na hořčici. Ale bez chuti a řízu!"). Asi v žádném jiném filmu na světě neuvidíte scénu vymačkávání piva z mouchy či hraní kulečníku na koních. Tento film opravdu vřele nedoporučuji. I když jistým zvrácených způsobem mě baví víc, než Limonádový Joe. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jop přesně jak jsem čekal. Je to totálně jeblá píčovina a většina zdejších komentářů má vesměs pravdu, ale přesto mě k tomu cosi zvráceně lákalo a nakonec i když je to opravdu totální dějovej průjem bez hlavy a paty s totálním nehercem Reedem který zaujme jen tím kloboukem s liščím ocasem tak pár zábavných momentů mi v hlavě utkvělo. Ostatně kde jinde uvidíte ještě ne úplně vyžraný Jeržyho a Helču Růžičkovic jakož to šerify kterým slavný émerecký uprclík do Germánský demagogický republiky sestřelí kalhoty, ale abych nebyl úplnej parchant tak hudební stránka (hlavně English zpívaný písničky) je bez nadsázky opravdu vydařená.30% ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Americký herec-zpěvák Dean Reed (přezdívaný Rudý Elvis), neustále poskákující ale i zpívající Václav Neckář, dvojice neschopných šerifů v podání Heleny a Jana Růžičkových, jiný vychytralý a dosti úlisný šerif hrající kulečník výhradně na slepém koni (akurátně záporácký Siegfried Seibt), hudba od Karla Svobody; toto vše a mnoho dalšího vás, společně s až roboticky odvyprávěným příběhem – to je bohužel hlavní celková slabina – čeká v tomto východoněmeckém filmu s prvky hudební komedie a westernu. Zkrátka tvůrce (sám Dean Reed) zkusil nashromáždit od všecho trochu. A tak spokojeni-nespokojeni výsledkem, tento film nenudí. Spíše je z něj smutno, poněvadž šanci nedostal kvalitnější scénář. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v rumunských a východoněmeckých ateliérech. (M.B)
  • Dean Reed vo filme spieva piesne s názvom "Thunder and Lightning" a "Suzane". (westerns)

Reklama

Reklama