Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A zase tu máme jednu klasickou duchařinu vytvořenou přesně podle tradičních žánrových postupů a pravidel. Tentokrát Made in Spain. Mladý pár se v důsledku tragédie, při níž žena přijde o své dítě, přestěhuje do starého domu na samotě, aby začali nový život a zejména, aby se ženě podařilo zapomenout na minulost, která ji tolik poznamenala. Samozřejmě se jedná o dům s pochmurnou historií, který je obestřen hrůzným tajemstvím. Téměř ihned se začnou dít podivné věci, které z počátku vnímá jen žena a její... no řekněme dcera. Manžel jí samozřejmě nevěří a vše přičítá prožitým traumatům. Následuje děj již tolikrát viděný, kde se zjevují přízraky a pořád prší. I tak však Nářek duší disponuje velmi slušnou, temnou atmosférou a vskutku epickým završením. ()

Cortesz odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti španělskéjm hororům nemám, většinou jsem byl spokojen, ale ne v tomto případě. Film mě naprosto ve všem nehorázně nudil, celej film se skládá je z pár lekaček, které téměř nefungují, takže zbejvá jen taktéž ukrutně nudné bla, bla, bla, Finální scéna a také jediná, která mě dokázala vymanit ze skoro spánku trvala snad 2 minuty, takže nemůžu jinak a dávám odpad. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

špaňelskou filmografii mám rád a špaňelské horory mají vždycky něco do sebe.Ani Nářek duší není vyjímkou.Sice se nejedná o horor v pravém slova smyslu a samotný film by se zdál být už od začátku trošku průhledným,ale já osobně sem byl příjemně překvapen a i přes pomalejší rozjezd sem se hlavně ve druhé půlce solidně bavil.Na 4 hvězdy to sice nestačí,ovšem velmi solidní 3 si s přehledem zaslouží...70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl předtím žádný španělský horor, jdu výš s hodnocením. Ale zde je hodně klišé, včetně provařených šestých smyslů a samotná zápletka je značně nedůvěryhodná, když si uvědomíme, že Maří Magdaléna byla taky prostitutka a že na církevních poutích může místní církevní sbor vydělat slušné peníze. Někdy mám pocit, že španělští tvůrci hororů tak nějak nevědí, co chtějí říct, ale přecpou film různými hororovými atributy - duchy, lekačkami, tajuplnou atmosférou (to oni umějí), náznaky, symboly, ale ať si celek laskavě divák raději přebere sám. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná duchařina,která je neskutečně režisérsky podceněná a nezvládnutá.Pomalé tempo které se prakticky nerozjede,ploché postavy,bez citu,bez sympatií.Nevhodně vybraní herci a hlavně mizivá atmosféra,kterou se snaží režisér vybičovat celkem slušnými digitálními efekty. SPOILER: už při příjezdu manželů k chatě,musí i synovi venkovského debila a televizní rosničky docvaknout,kdo je ta holčička na zadní sedačce. KONEC SPOILERU. Tudíž u mě totálně i odpadl moment překvapení.Pár slušných záběrů a dobrý námět.Jinak ve všech směrech nezvládnutý horor. 40%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku na Kanárských ostrovech. (Terva)

Reklama

Reklama