Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý manželský pár (Sarah Shahi, Milo Ventimiglia) má veľa problémov po strate ich syna. Aby to nestačilo, život im začne komplikovať aj záhadná návštevníčka. Je ňou vystrašené dievča, ktoré o sebe tvrdí, že prežilo autonehodu a teraz ju prenasledujú záhadní maskovaní muži. Tí krátko po jej príchode prichádzajú do domu a začína sa desivá hra na mačku a myš! (Kadas97)

(více)

Recenze (88)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Zlý to není, jen je to takový z těch filmů, které z principu moc nemusím. A kdybych vysvětloval proč, tak bych spoileroval. Souvisí to s koncem. Ten je zde oproti jiných podobným filmům uvěřitelnější. A ani není tak překvapivý, po předešlých zkušenostech jsem si říkal, jestli nepřijde něco podobného. Ze začátku je to celkem nudný, pak místy i celkem napínavý. ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak mdlý, nudný, slabý a nevýrazný home invasion, až je mi s podivem, že má vůbec 55%. Průběh je drasticky pomalý, kamera má typický béčkový filtr, herci a jejich charaktery se chovají jako kreténi a finální wannabe zvrat v posledních 5 minutách je vyloženě směšný, bez pointy a zanechá v divákovi jen myšlenku ve stylu "a co jako?". Pí*ovina na entou a ztráta 80 minut mého života. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželé Jonathan a Addie bydí na venkově daleko od ruchu velkoměsta a z dosahu signálu mobilních telefonů. Jen těžce se vyrovnávají s tragédií, která je před nedávnem zasáhla. Jejich malý syn totiž utonul. Do jejich života jedné noci náhle vstoupí mladá žena, která o sobě tvrdí, že měla nehodu na silnici, kde také spatřila podezřele maskované osoby v plynových maskách. Nikdo ani v nejmenším netuší, co se té prokleté noci semele, a komu to vlastně manželé otevřeli dveře. Scénáristé ve svých hororech poslední dobou dávají sadu "spisovatelům". Nevím, co proti této profesi mají, ale faktem je, že nedávno byl divák s tímto konfrontován v "Plivu na váš hrob" nebo "Sinister". Také Jonathan je spisovatelem, a i když jeho žena utápí svůj žal ze ztráty dítěte v alkoholu, tak on je oproti své labilní ženě, přece jen vyrovnanějším. Nedá se to s jistotou tvrdit o tomhle hororu-nehororu. Zřejmě nevědomky, neúmyslně, anebo zkrátka jen z jakési scenáristické nouze došlo ve filmu k pochybení, a to tím, že je hned na začátku vyzrazeno, jak to s manželským párem ve skutečnosti je. Méně zkušený divák čeká jednoznačně "home Invasion" a ono se z toho postupem času vyloupne úplně ale ÚPLNĚ něco jiného. Nápad s rozmístněním kamer po domě a blízkém okolí za účelem sledování manželského páru se ukázal, jako více než dobrý ohledně jitření divácké zvědavosti a dychtivosti, co za tím vším vězí. Film nemá nijak závratné tempo, ale poměrně velmi dobře umí pracovat s napětím a nervozní až těkavou atmosférou vyvolávající blíže nespecifikovanou obavu, ačkoliv ohledně drastických scén je velmi skoupý, když největším hřebem je střep, nikoliv hřeb, v noze. Herecké obsazení ústředního trojlístku není z nejhorších. Milo Ventimiglia si film produkoval a při té příležitosti si zahrál i hlavní roli. Jeho manželku si zahrála Sarah Shahi a tajemná noční návštěvnice připadla Sarah Paxton. Film se pustil do něčeho, co zrovna velkou originalitou nezavání, ale nezastírám, že velmi rychle mně plynul. Svůj záměr zmást diváka měl poměrně dobře rozvržený, ale neustál ho. Předně nadělal množství chyb, které hororový "kriminalista" neomylně odhalí nebo prokoukne, a pokud chtěl stavět na nějaké převratné pointě, tak si měl předtím důkladněji ověřit, zda to ve výsledku bude dávat smysl tak, jak by film býval potřeboval. Nemyslím si, že se tak stalo. Ovšem nepropracovanost v hororech není neodpustitelná, a jsou důležitá i jiná divácká hlediska či kritéria. Mnohé z nich se filmu podařilo naplnit. Počínaje atmosférickým prostředkem, tajemnou skupinkou v maskách, odlehlým venkovem a s tím spojená ztížená komunikace a používáním kamer konče. Nelze se však zbavit dojmu, že film, více než diváka, zmátl sebe a přecenil se také v tom, jak moc si toho na sebe nabral. V tomhle hororu si nemůžete být ničím jistí. 50% A v tom je jeho největší přednost. Mé hodnocení: 60% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak je niečo označené ako horor, tak by tam mal byť aspoň náznak strašidelna. Tu sa to zvrhlo do komédie o skupinke chlapov, ktorí vykradli sklad civilnej obrany. Zistili, že plynové masky, vďaka ktorým im merali veľkosť hlavy v školách, stále sedia a tak si ich natiahli na hlavy. Thriller zase obvykle znamená, že niekto je v ohrození života a na poslednú chvíľu vykĺzne z objatia úkladnej smrti. Tu však v ohrození nie je nik, maximálne tak tí chlapi v plynových maskách, ak by sa im upchal prívod vzduchu. Každý splašene niekam pobieha za nejakou zbraňou. A dráma? No, trochu dramatický je záver, kde dôjde k pomerne ľahko odhadnuteľnému vysvetleniu. A k zmiereniu rozhádaných duší. Ten koniec je vlastne na celom filme najkrajší. Lenže nedá sa to spriemerovať štýlom, že 79 minút sračka (odpad!) a záverečných päť minút je za 99%, takže priemer je 50%, čiže dve-tri hviezdičky. Takto sa to nerobí. Dôvod je jednoduchý - drvivá väčšina filmu bolo o ničom. A tú nekonečnú nudu predsa nemôže vytrhnúť pár akože parádnych vysvetľujúcich viet ku koncu, navyše ak ich nesprevádza nejaký výnimočne a obdobne kvalitný obraz. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

A to som si vravela po celú dobu sledovania aké skvelé hodnotenie tomuto zavesím,lenže to by nesmel prísť ten nelogický a nezrozumiteľný záver a s ním rozuzlenie celej zápletky či vysvetlenie konania osôb,prečo robili to čo robili.Ako sa zvykne vravievať ,,v jednoduchosti býva krása".A aj v tomto prípade mohli nechať samotný záver uveriteľnejší a reálnejší namiesto tej zakomponovanej mysterioznej vsuvky.Nemám toto rada.Nebudem tu teraz porovnávať z The Strangers,pretože títo dvaja ,,príbuzní" majú toho veľa spoločného.Postavy sú desivé,vedia rozohrať slušnú dávku napätia.To napätie je tak neznesiteľné,že sa to miestami až nedá ustáť.A to mám rada.Další atmosférický thriller,kde sa menej reční,ale zato viac činí.Nebyť toho hlúpeho záveru,majú o hviezdu naviac.No v tomto žánri home invasion len čistý priemer. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama