Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na osamělém hradě žije zpupný Ledový vévoda ve společnosti své neteře, princezny Saralindy, a třináctera hodin, které před lety zastavila jeho ledová ruka. Když se o princeznu přijde ucházet princ Zorn ze Zorny, v převlečení za potulného pěvce Zpěvocha, úskočný vévoda mu zadá podobně jako jeho předchůdcům nesplnitelný úkol… Princi ale pomáhá Golux (jediný Golux na světě). (juvelinokivi)

(více)

Recenze (3)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako malý. Bylo to strašně šílené a docela brutální, hlavně na začátku. Vůbec se mi to nelíbilo. Možná bych měl dneska jiný názor na slovní obraty a ten zvláštní humor, ale proč to pokoušet. ()

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem až jako dospělá a úžasně jsem se bavila. Myslím si ale, že to není pohádka pro děti. Doporučuji hlavně milovníkům slovních hříček. V téhle pohádce se můžete dočkat strašlivé smrti. Mohou vás nadrobit husám, nebo předhodit Kropuše, aby vás zblabla. Že nevíte, co je Kropucha? To je přece blabancovitej blabanec. Pohádka je sice klasicky studiově televizní, ale herci jsou úžasní (hlavně Schmitzer jako vévoda). Podle předlohy J. Thurbera napsali P. Palouš a M. Urban. - Podle webu ČT naposledy vysílala v roce 2000. ()

Reklama

Reklama