Reklama

Reklama

Shaolin

  • Hongkong 新少林寺 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během války na počátku 20. století projíždí nelítostný ale úspěšný velitel Hao Jie se svými vojáky Čínou a dobývá každé město, na které narazí. Jednoho dne zlikviduje také město poblíž šaolinského chrámu a před očima všech mnichů zastřelí zraněného protivníka prosícího o milost. Po slavném návratu domů ho však zradí jeho podřízený Cao Man, díky čemuž Hao Jie přijde o všechno. Holý život si zachrání jen útěkem, přičemž se dostane do stejného šaolinského chrámu, poblíž kterého nedávno raboval. Zcela zničený a pokořený Hao Jie požádá mnichy o přijetí, ti jsou však proti. Spřátelí se ale s místním kuchařem, který mu slíbí že mu pomůže získat si důvěru mnichů. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože je film místy trošku utahaný, tak hvězdná sestava, krásná hudba a poctivá režie mi nedovolí dát nižší hodnocení. Jackie Chan dostal minimální prostor a pozornost na sebe strhávají hlavně výborný Andy Lau a Nicholas Tse. Již několikrát Čiňané dokázali, že si váží svých legend. Tady tomu není jinak. Shaolinské myšlenky si tuto poctu zasloužily. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Epický príbeh o prerode muža medzi šaolinskými stenami. Páčil sa mi celkový vizuál i hudobná stránka, aj keď pri efektoch som bol trochu prekvapený, že boli iba priemerné a napr. pri delových guliach tvorcovia nedomysleli fakt, že ohnivé výbuchy po nich neostávajú. Rovnako sa mi páčili aj súboje, ktoré napriek užívaniu drôtov sa držali pri zemi a chavalabohu sa žiadne wuxia sa pri nich nekonalo. Už už som si myslel, že menšia a komická rola Jackie Čana nič zo svojho umenia neukáže, ale predsalen bol využitý - ukázal menej tradičné knedlárske kung-fu. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech mi to připomínalo Hodgesův film Modlitba za umírající (1987), také v tom, kterak na konci B.Chan ukázal, jak vypadá smířené spočinutí v Buddhově náručí...a to tak, že názorněji to snad už ani předvést nešlo. A Jackie se blýskne zábavným kuchařským kung fu, které ovšem jako by vypadlo z jiného filmu. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Veľkolepá výprava, zaujímavý námet, hviezdne obsadenie bohužiaľ v tomto prípade netvoria dobrý film. Celé to nejak nefunguje, Andy Lau sa do hlavnej úlohy príliš nehodí, postava Jackieho Chana viacmenej zbytočná, navyše len priemerné akčné scény a toho pátosu je až príliš. Zaujímavý je akurát Nicholas Tse a mních Jackyho Wo. Dosť sklamanie, tak max. za 5/10. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Děj, hudba a bitvy jsou monumentální. Jediné co mě u těchto filmů hrozně moc vadí jsou ty souboje, skoky a všemožné salta stylu, udělám tři kroky a zbytek se prolítnu. Absolutně nereálné a filmu ubírající šmak. Škoda, dal bych jinak mnohem víc. A u Jackie jsem čekal trošku větší roli než "jen" obyčejnýho kuchaře, když je tou mezinárodní celebritou. 50% ()

Galerie (151)

Zajímavosti (7)

  • Všichni herci hrající mnichy si museli na natáčení oholit hlavy, až na Jackieho Chana, který ve filmu nosí čepici, a nechal si proto ostříhat jen vyčnívající vlasy. (Raztubyl)
  • Aby se zamezilo poškození skutečného chrámu, byla pro potřeby natáčení v provincii Zhejiang postavena jeho replika za 1,5 milionu amerických dolarů. (Raztubyl)
  • Snímek vzdává poctu všem filmům s tématikou Shaolinu. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama