Reklama

Reklama

Africké kočky: Království odvahy

  • USA African Cats: Kingdom of Courage (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sledujte s námi život králů africké savany: Mary, dcera zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sity, statečná gepardí samice a matka pěti mláďat a lev Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní vrací zpět se svými pěti syny. Na pozadí africké savany se stanete svědky srdceryvného soupeření mezi dvěma klany. Kromě toho uvidíte epickou cestu jedné statečné rodiny. Snímek Africké kočky: Království odvahy zachycuje skutečnou lásku, humor a odhodlání majestátních králů savany. Seznámíte se s Marou, dcerou zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sitou, statečnou gepardí samicí a matkou pěti mláďat a lvem Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní rací zpět se svými pěti syny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (78)

sheen 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument s kočkovitými šelmami jaký jsem viděl. Sledujem lví a gepardí rodinu, to jsou hlavní pilíře dokumentu, je tam toho ovšem více. Co tam předvání ta gepardí mamča - menší spoiler - myslel jsem, že nic lepšího už neuvidím než obranu mláďat před lvami, ale posléze byla ještě lepší podívaná. Jsou to prostě krásné a dechberoucí obrázky u kterých není potřeba slov, roztomilí malí gepardi, kteří sotva vidí jsou k sežrání, tak jako malá lvíčata. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to je vlastně obyčejný dokumentární film, na jaký jsme zvyklý z televizních obrazovek. Tento film ale nabízí o něco víc. A to v podobě kvalitního hudebního doprovodu od Nicholase Hoppera (jeden ze skladatelů hudby pro Harryho Pottera), který celý film povyšuje na dech beroucí podívanou. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

S miliónom hodín záberov sa dá zostrihať akýkoľvek pekný príbeh, i keď realita mohla byť úplne niekde inde. Ale mne sa to páčilo, nádherné scenérie, úžasná príroda, majestátne zábery zo zvieracej ríše, to všetko okorenené milým a strhujúcim "príbehom". Veľká oddychovka aj pre dospelejších jedincov. 85%. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Obdivujem tvorivý tím, ktorý dokázal vykúzliť v africkej rezervácii úžasný príbeh. A tak ako sa u kúzelníkov nesnažím prísť na ich triky, nezamýšľam sa ani nad tým, akým zázrakom sa toto všetko podarilo nakrútiť a vtiahnuť tak diváka doprostred príbehu. Dokonalé zladenie aktérov, príbehu a hudby bolo nutnou podmienkou. Pridanou hodnotou bolo dokumentovanie krásy a krutosti divokej prírody. Ale ľutovať obete kolobehu života a smrti bude divák iba do chvíle, kým sa objavia vypasení kreténi na džípoch,. ktorí dokonalými zbraňami strieľajú na všetko, čo sa hýbe a nie sú pritom ani hladní. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Aj prírodopisný dokument môže byť dramatický a napínavý, riešiť rodinné vzťahy a súboje zo žiarlivosti. Nechýbajú dojímavé momenty, láska a utrpenie. To všetko bez účasti akéhokoľvek človeka, ktorý je len na neviditeľnej strane kamery. Hlavných úloh sa s kráľovskou grandióznosťou zhostili levy a gepardy. –––– Ktorej mačke by sa nepáčilo ponaháňať psa? Šakal má tie ideálne miery. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Rozprávačom celého príbehu je Samuel L. Jackson. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama