Reklama

Reklama

Herní pořad vysílaný televizí Public od 15. února 2009. Každý díl je vysílán jednou za 14 dní se stopáží 25 minut, je rozdělen na části Téma dílu, Rozhovor, Předehra, Novinky, Recenze, Soutěž, Video-dotaz a Reportáž. (Gerret)

Recenze (227)

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Profesionál Mikoláš versus magnet-na-diváky Alžběta, která sice hernímu průmyslu a jak jeho historickým tak současným konsekvencím relativně rozumí, ale zásadně nechodí do hloubky problematiky. Nikdy se nic zásadně nekritizuje, balancuje se v mantinelech "hlavně-si-nikoho-neznepřátelit" a názory moderátorů postrádají jakoukoli odbornost, pokud vůbec nějaké názory padnou. Vše je o tom mluvit obecně. Na druhou stranu to takto vlastně docela funguje. Ono se od toho asi nesmí víc očekávat. Mikoláš s Alžbětou se doplňují a funguje mezi nimi správná energie. Na české poměry to jde docela s dobou a je vidět snaha "být světoví", to ovšem neznamená, že je to správně. Sic stále platí: méně je mnohdy více. Ale je asi naprosto jasné, že koncept celého pořadu cílí hlavně na mladší publikum, a od toho se musí odvíjet i obsah. Formát pořadu bych si osobně představoval jinak a celé to tím svým rádoby "cool" PR ostatně reflektuje do značné míry stav dnešních médií a zábavního průmyslu, kdy mnohdy až infantilní a trapný obsah válcuje naprosto neférově např. již tolikrát propíraný pořad Game Page, který je mnohem dospělejší a zcela objektivně i informativně kvalitnější (samozřejmě je třeba srovnávat v historických souvislostech, co a jak bylo kdysi-nyní, navíc s tím, že Game Page se dneska již de facto nevysílá), ale netečou do něj očividně takové peníze. Tato analogie se dá použít na celé spektrum, které jsem naznačil v předchozí větě. Lidé bohužel v této zemi nevyžadují kvalitní obsah, a proto po něm není poptávka. Tudíž nevzniká. Není pro něj prostor. Lidé, kteří vyžadují kvalitní obsah, mají zpravidla i dobrý vkus. Ti ostatní ho nemají. Game Page na tom s hodnocením nebude o moc lépe, ale přes všechny zjevné negativy je mi formát pořadu o chlup sympatičtější. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Ze všech známých pořadů, které se věnují světu her (Game Page, Indian, Pimp Daily dose) mi přijde právě tento nejlepší. Solidní obsah, dobré reportáže, moderátoři- takže pro toho kdo se chce dozvědět něco nového ze světa PC her jasná volba. ()

Reklama

Franta 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pořad o herním světě, kterému není na první pohled nic možné vytknout. Na ten druhý je však patrný nižší rozpočet pořadu, a tak se stává, že v dialogu dabuje muže i ženu jeden člověk(navíc ani příliš kvalitně). Také mě příliš netěší, že se tvůrci spíše soustředí na kvantitu než na kvalitu. Myslím si však, že většina fanoušků počítačového světa bude schopna tyto nedokonalosti překousnout. ()

andio 

všechny recenze uživatele

Mikoláš Tuček patřil a pořád patří mezi mé nejoblíbenější redaktory časopisu Score. Když jsem se dozvěděl, že bude dělat svůj vlastní "gejmpejdž", tak mne to doslova nadchlo. Bohužel pro mne běží v televizi v naprosto nesmyslnou dobu a tak se na něj stíhám kouknout jen málokdy. Vždy se však dobře pobavím. Seriál neobsahuje tolik rádoby vtipnejch vtipů, ve stylu házení masa na zeď a porovnávání se SMB (fakt, větší blbost jsem v televizi dlouho neviděl), jak tomu je právě s Game Page. Proto když nakonec porovnávám s ostatními herními seriály, musím ohodnotit 5, nic lepšího tu prostě není. A Alžběta je taky fajn, i když někdy píše až přehnaně moc sexisticky. 9/10 ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zrovna zajímá probíraná věc, tak asi fajn, ale pokud nemáte vyloženě zájem o nic konkrétního, tak je to dost nuda. Taky délka pořadu dost pokulhává a styl některých rozhovorů mi zrovna moc nesedí. Dám 2 hvězdy, ale s dodatkem, že nejsem žádná herní pařanka, takže se na občas podívám spíše ze zájmu o čem budou mluvit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Dříve byl pořad vysílán na TV Public. Měl však jiné moderátory, a to například Honzu Modráka, dlouholetého šéfredaktora časopisu Score. Redaktorem – dříve šéfredaktorem - stejného herního časopisu byl pak i pozdější moderátor Mikoláš Tuček, vedoucí videoherní půjčovny Frag.cz. S časopisem Score je pak spjatá i Alžběta Trojanová. Ta přispívala nejen do něj, ale i do časopisu ABC. Od 5. února 2011 se pořad vysílá na Prima Cool. (TheNine)
  • V roce 2016 vytvořili na serveru Startovač zakladatelé pořadu crowdfundingovou kampaň určenou na vybavení nového studia. Kampaň se dočkala velkého zájmu a bylo vybráno přes 1 milion korun. tato částka představuje 587 % z původního požadavku 200 tisíc korun. (Jantar2)

Reklama

Reklama