Reklama

Reklama

French Roast

Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2008, 8 min

Malá kavárna s diskrétní obsluhou. Gentleman z vyšších vrstev, z jehož vystupování jsou peníze přímo cítit. Bezdomovec naopak z těch, budeme-li vstřícní, vrstev nižších. A babička. Malá, neškodná, roztomiloučká babička. Jejich role ve společnosti jsou jasné, že? Ale kdepak. (Arbiter)

Recenze (54)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Naprosto jasné vytyčení cíle oproštěné od jakékoliv snahy o epičnost v originální a graficky uhlazené stránce v minimalistické formě. Mám velmi rád krátké animované filmy, které pracují především s jasně stanovenou myšlenkou být o něčem než o všem, a které si předem stanoví, jakým způsobem toho chtějí dosáhnout. Nabízí se srovnání s Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty, který byl nominovaný na AA ve stejné kategorii a kterému chybělo vše, co French Roast měl. To jest nápad, realizace a provedení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce (a rovněž do detailu) promyšlený krátký animák se skvělou výtvarnou stránkou a perfektně padnoucí hudbou. Třeskutá pointa a úplně závěrečné ponaučení dokreslují idiocii americké "Akademie filmového umění a věd", která proti tomuto skvělému kousku upřednostnila formálně sice zajímavou, ale obsahově nulovou Logoramu. 90% s dovětkem "jako od Pixaru". ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Recenzi jsem psal tentokrát později po zhlédnutí všech filmů oscarového ročníku a když jsem chtěl napsat něco o French Roast, zjistil jsem, že vlastně nemám co. Musel jsem se tedy na snímek podívat znova a vzpomněl jsem si, co mi na filmu vadilo: celé je to taková nevtipná taškařice lomeno fraška, která mi nepřišla dostatečně zajímavá na to, aby mi v hlavě vydržela déle než pár minut. Film se mi líbil vizuálně, postavy byly nápadité a vypadaly jako karikatury, což nemusí být nutně špatně. Ale přesně jako karikatury se i chovaly, s čímž jsem měl naopak problém — dokážu si představit, že by měly trochu větší hloubku a vymanily se ze své škatulky, což se však nestalo. [Oscary 2009] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemný příběh z francouzské kavárny. Sice nijak příběhově bohatý, ale hezky se na to dívá a pobaví, takže slabší 4hvězdičky si ode mne vysloužil. Já to viděl tady: http://vimeo.com/8172551 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama