Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 19. století se jistý aristokrat Runiewski na jednom moskevském bále seznamuje s nádhernou Dášou a opojen její krásou a příchylností jí začíná nadbíhat a dvořit se, což jak ona samotná, tak ani její rodina nijak neodmítá. Předmanželskou idylku však naruší černě oblečený, démonicky vyhlížející host Vasil Rybarenko, který rychle ničí Runiewského iluze a nevědomost, když mu odhaluje veřejné tajemství – jeho noví přátelé jsou již dávno mrtví. Při životě je udržuje jen životodárná síla lidské krve. Krátce a jasně: jsou to vampýři. Runiewski v prvním okamžiku všechno považuje za nejapný žert, ale postupem času jeho pochybnosti a strach začínají narůstat. Film vznikl podle stejnojmenné povídky A. K. Tolstého. (eraserhead666)

(více)

Recenze (4)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá gotická upířina podle stejnojmenné povídky A. K. Tolstého plná honosných sídel, aristokratických večírků a dvou starých upírů. Žádné latexové oblečky, kung-fu bitky a střelné zbraně, jen old school upíři přesně podle původní mytologie. Lehce komediální ladění, naznačující nejednoznačnost úsudku hlavního hrdiny, není vůbec na škodu. Slušná práce. 3,5* ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní televizní inscenace volně podle klasické novely A. K. Tolstého s výraznými obměnami, z nichž nejnápadnější je vypuštění italské epizody a zcela nově pojatý závěr. Zpracování se podobá našim soudobým inscenacím na podobná témata (např. Hostinec u létavého draka, Hrabě Drakula aj.), až na mnohem horší výběr herců. Zde bych Lenartowiczovi asi nejvíce vytknul nevhodné obsazení role Dáši (měla by být mladší a křehčí), Runěvského (mohl by vypadat romantičtěji) a úplně nemožně Rybarenka.  Kdo chce vidět mistrovsky zfilmovaného „Upíra“ (u nás v češtině vydaného pod názvem „Dáblův dům“), ať se podívá na: http://www.csfd.cz/film/262796-pyushchye-krovi/ ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Starý čiernobiely film z Poľska,ale nemá ani polhodinu.Nič extra,ale Poliaci boli jediný,ktorý nakrúcali horrory vo väčšom množstve ako ostatné krajiny východného bloku.A preto si vážim každý poľský horror.Tento film sa ale neodohráva v Poľsku,ale v Rusku,asi v 19.storočí niekde poblíž Moskvy.Jedná sa o dvoch starých upíroch,ženu aj muža.Jeden chlapík ich spozná na nejakom plese,pretože im bol na pohrebe.Film pôsobí hodne komický,ale dá sa naň pozerať. ()

Reklama

Reklama