Reklama

Reklama

Xing xing wang

  • Hongkong 猩猩王 (více)
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Israha 

všechny recenze uživatele

Blatantní hongkongský rip-off King Konga a částečně i Tarzana, který je neuvěřitelně sympatický tím, jak v něm tvůrci okatě dávají najevo, že nemají zájem ztrácet čas expozicí, budováním charakterů a dialogovými vložkami, a vše zkracují na nutné minimum. O to víc akce a destrukce se do těch 86 minut vejde, a minimálně suitmation a miniatury jsou zde na úrovni libovolné jiné dobové kaiju eiga produkce vyšší kategorie (ale zároveň se také jedná o jediný element filmu, který nemá vyloženě trashové parametry). Jednoduše řečeno - je to blbost, ale aspoň zábavná a relativně přiznaná (i když například scény interakce s "divokými" zvířaty na začátku filmu podle mě byly myšleny vážně, ale budí spíš dojem grotesky), o níž si představu můžete udělat třeba na základě toho, že "nenápadně" vykukující bradavka Evelyne Kraft má daleko větší prostor zazářit, než vztah postavy, kterou herečka stvárňuje, s hlavním mužským protagonistou. Taková pokleslá alternativa pro ty, kterým klasický King Kong '76 s Jeffem Bridgesem a Jessicou Lange připadal moc rozvláčný, ukecaný a neakční. V rámci žánru to pocitově pokukuje až po 4 hvězdách, ale pak si říkám, jestli není trochu škoda, že se taková porce béčkařského nadšení vyplincala na tak doslovný a nenápaditý rip-off, a místo toho studio nepřišlo s nějakým originálním monstrem. Takže nakonec silné trashové tři. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo fakt bavil, protože sprostě vykrást legendárního Konga a strčit jeho odkaz do filmu bez pořádnýho rozpočtu, je vážně magořina. Z těch efektů jsem šel skoro do kolen... smíchy samozřejmě. Obrovská opice zvaná Peking Man udělá na začátku filmu z domorodé vesnice kůlničku na dříví, no a jelikož je zabouchnutá do blonďatý modelky s krásnýma cecíkama, udělají si oba výlet do velkoměsta. Tam brzy dojde k očekávané konfrontaci mezi chlupatým obrem a "špičkově" vyzbrojenou armádou. A tady jde skutečně do tuhýho, protože veškerou těžkou techniku zastane pár angličáků, srandovně střílejících tanků a modelů helikoptér. Jako vážně, museli byste to vidět, jinak neuvěříte té dokonalé umělosti. Papírový baráky, okaté zadní projekce, neustálé změny veškerých proporcí, odporně ufiknutý závěr a jiné lahůdky pro milovníky trashů, těch asijských obzvlášť. Jinak hlavní roli si tu střihnul Danny Lee, známý coby Dr. Lamb. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Snímek, v USA známý pod názvem THE MIGHTY PEKING MAN (Mocný pekinéz???), byl jedním z těch, jež se snažily přiživit na úspěchu King Konga z šestasedmdesátého roku. A jelikož pochází z Asie, nemůže chybět ani chlápek v opičím oblečku důkladně likvidující kartónové krabice, jenž mají představovat budovy. Co se našeho Opočíňana týče, sluší se dodat, že jeho ztvárnění sice není o moc lepší než Belmondův gorilí kostým z filmu Zvíře, leč alespoň jeho pohyby nepřipomínají retardovaného alkoholika (King Kong vs. Godzilla). Vyprávět příběh by bylo nošením dříví do amazonského pralesa, ale jeden prvek navíc přeci jen má. Je jím blonďatá kráska z džungle, jejíž nekontrolované přehrávání dokonce vyústí ve velmi případnou otázku hlavního hrdiny: "Are you completely okay?". Svým pohnutým životním osudem i vizáží nápadně připomíná Sheenu - královnu džungle, v čemž se Peking Kong ukázal být filmem bezmála vizionářským. Její filmovou verzi totiž o pár let později natočil John Guillermin, pachatel King Konga '76. Ah Wei, jak zní její jméno, během filmu několikrát selže úsporný oděv a předvede hereččin... řikejme tomu bonus. Způsob jakým k tomu dochází nenaznačuje, že by se tak stávalo cíleně nebo omylem. Ono jim to prostě bylo šumafuk! Díky tomu se člověk ani na chvíli nenudí, což je velká výhoda oproti japonským Godzillám, plným nudné vaty. Filmaři příběh pojali tak roztomile a upřímně naivně, že u jeho diváka dochází až k popření vlastního racionálního uvažování, díky čemuž jsem se královsky bavil ne na účet tvůrců, ale s nimi. A takových béček moc není. Jeho znovuvydání v Americe mimochodem inicioval sám Quentin Tarantino. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

THE MIGHTY PEKING MAN - Hongkongská odpověď na King Konga v produkci legendárního studia ´Shaw Brothers´ a oblíbený video kult Quentina Tarantina. Jede se tady podle klasického mustru filmů s přerostlou opicí – tzn. začíná se výpravou do hluboké džungle na úpatí himalájských hor, pokračuje se transportem opičáka (zde pod názvem „Peking Man“), dále půlhodinovým infernem v ulicích Hong Kongu, kdy Peking Man boří papundeklové domy, zašlapává civilisty a rozdává si to s tanky a helikoptéry a končí se tragickým vyvrcholením na nejvyšší budově města. Překvapivě zábavnější mi ale přišla první polovina. To když poslední člen výpravy se seznamuje se Samanthou – atraktivní divoškou (zde v podání hrající blonďaté fotomodelky Evelyne Kraft), která celý život prožila v divočině, nikdy nesundá svoje přiléhavé kožené spodní prádlo, Peking Man jí miluje a chrání a svojí životní harmonii s přírodou projevuje tím, že se za doprovodu příšerně kýčovité hudby mazlí s tygrem, leopardem a slonem. A nechybí ani kýčovité zpomalené zamilované hopkání po džungli za doprovodu zapadajícího slunce za obzor. Skutečné guilty pleasure!! Jasným plusem filmu je také to, že se zde pořád něco děje – útok slonů na vesnici, mořská bouře, přetahování Peking Mana s plně naloženými náklaďáky na stadionu (za užaslého přihlížení diváků) atd. a nablblé dialogové scény jsou tu zredukovány na minimum. Triky jsou dost zoufalé, v podstatě nijak se nezlepšily od dob ranných TOHO filmů s Godzillou – tj. primitivní okaté zadní projekce a herec navlečený v kostýmu opičáka mezi papundeklovými modely města a džungle, kde silně haprují proporce a jediná interakce s živými herci spočívá ve veliké chlupaté ruce, po které herci lezou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina už je opravdu o ničem a je to jen kopírování „King Konga“, kdy dokonce dojde i k vyšplhání na mrakodrap, odkud se opičák brání. Samozřejmě hlavně proto, že bylo ubližováno jeho chráněnce. Do toho jsou tu pak američtí vojáci, kteří mluví mandarínštinou, což jen podtrhává pocity absurdnosti, které budete z konce filmu mít. Tam už to opravdu není o ničem a vy si říkáte, že to mělo zůstat v té džungli, kde to bylo alespoň trochu zábavné. Té druhé poloviny je opravdu škoda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama