Reklama

Reklama

Poslouchej

(festivalový název)
Trailer

Příběh vypráví o mladíkovi Tian-Kuo (Eddie Peng), který pomáhal svým rodičům v restauraci tím, že roznášel obědy. Jednou musel přinést plavcům jídlo do bazénu. Tam se seznámil s dvěma hluchoněmými sestrami, které se spolu dorozumívaly znakovou řečí. Jelikož tímto jazykem vládne také, dal se s nimi do řeči a brzy s jednou z nich začal chodit. Trávili spolu spoustu času a Yang-yang si začala všímat, že se postupně vzdaluje od své sestry a proto se rozhodla vášnivý vztah s Tian-Kuoem ukončit. (NGP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Milý, zábavný a díky používání znakové řeči rovněž dost neobvyklý a velmi tichý snímek o mladé lásce a nějakých těch starostech i radostech. Ač zápletka je malinko slabší, hlavní hrdina je ale sympaťák a ty dvě překrásné a miloučké dívky snad ani netřeba komentovat, těm by podlehnul asi každý :-) Střední pasáž filmu sice postrádala náboj a měla uvadající tempo, ale začátek i konec poskytují pohodovou a milou podívanou včetně patřičné dávky emocí. 75% ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasne. Definitvne sa mi potvrdilo, že čim menej zbytočnych kecov a hry na efekt, tym lepši film. Nepotrebujem žiadne trojhodinove megalomanske blocbustere typu Avatar, ktore aj tak vo väčšine pripadov nemaju hlavu ani pätu. Stači takyto prijemny a mily film hoci aj s vopred jasnym dejom a hneď je na svete krajšie. Film, ktory hlasno klope na dvere mojej osobnej top 10. Super! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Milej romantickej příběh o hluchoněmý dívce a poslíčkovi s jídlem, kterej se v podstatě celou dobu odehrává bez vyřčených slov, jelikož se hlavní postavy (Hodně sympatická dvojice Eddie Pang a Ivy Chen) dorozumívají jedině pomocí znakový řeči. Jsou tu jak milý momenty, tak i docela dramatický, ale je to kvalitně vyvážený a ani jedna část nepůsobí přehnaně a konec, i přes fakt, že nechává za sebou trochu pochybností, je rozhodně moc hezky, originálně a nečekaně vyřešenej ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Příběh Poslouchej kopíruje známou šablonu romantických filmů (započetí vztahu; rozepře/rozchod; usmíření) a vyjma závěrečného zvratu, který jsem však dopředu již tušil, nemá takřka čím překvapit. Ozvláštňující prvek zde představuje fakt, že jeden z páru je hluchoněmý, takže valná většina dialogů je vedena ve znakové řeči. V oněch momentech pak naplno vyznívají herecké schopnosti ústředních protagonistů, kteří se nemohou spoléhat na svůj hlasový projev a musejí se vyjadřovat výrazně expresivněji. Obzvláště Eddie Peng zde prokázal velký komediální talent – například jsem byl překvapen, jak se dokázal bez vyřčení jediného slova vytahovat jako malé dítě ve scéně, kdy „mluví“ o tom, že jeho otec patří k těm nejlepším kuchařům v Tchaj-wanu. P.S.: Ivy Chen je přímo k sežrání!!!! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(KDV) (SEMINÁŘ TCHAJWANSKÉHO FILMU VE VESELÍ NAD MORAVOU) POSLOUCHEJ je rom-com, která je ozvláštněna tím, že ženská hrdinka je hluchoněmá (např. dialogy jsou vedeny převážně ve znakové řeči a my jako diváci jim rozumíme jenom díky titulkům). Již díky výše zmíněnému stojí snímek Fen-fen Chenga za zhlédnutí, když se příjemným a zábavným způsobem vypořádává se závažnými otázkami, jako je postavení hluchoněmých ve společnosti, ale i láska nejenom mezi mužem a ženou, ale i k rodiněa zodpovědnost za ni. Vzhledem k narrative-twistu, ke kterému dojde téměř na konci a který nutí diváka přehodnotit předtím viděné, nepřekvapí, že se POSLOUCEJ údajně stalo komerčně velice úspěšnym snímkem na Tchajwanu. Sám bych potřeboval minimálně ještě jedno zhlédnutí, aby se ukázalo, jestli jde o promyšlený a funkční celek, který vypravěčskou perspektivu mění dle názorů postav(y) na zásadní otázky, nebo o konstrukt, který nedrží pohromadě. Přizpůsobení některých "společných" scén vnímání mužské postavy je totž záměrně matoucí, u scénách výměny názorů dvou sester jsem ale na pochybách, jestli nám některé informace nejsou zatajovány jenom proto, že to film potřebuje, a to nehledě na to, zda-li tomu logika věci neodporuje. Zatím z mé strany opatrné doporučení. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu říká Peng (Michelle Chen), že je starší než její sestra Ivy Chen. Ve skutečnosti je Michelle přibližně o půl roku mladší. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama