Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pianistka Sandra (Mary Astor) a letec Peter (George Brent) se právě vzali. Druhý den se ovšem Peter od svého právníka dozví, že manželství je neplatné, protože Sandřin rozvod ještě nenabyl platnosti. Musí se tedy vzít znovu. Peter se ale místo toho vrátí ke své bývalé snoubence Maggie (Bette Davis), která ho nepřestala milovat. Krátce po jejich svatbě Peter odletí do Brazílie a po několika týdnech je prohlášen za nezvěstného. Sandra zjistí, že je těhotná a že otcem je Peter. Maggie se rozhodne dítěte ujmout, aby měla alespoň něco po svém manželovi. Sandra za peníze souhlasí. Pak se ale nečekaně objeví přeživší Peter. (fleurette)

(více)

Recenze (6)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné výkony kolidující s předvídatelnou a dlouho se vlekoucí dějovou linkou, kdy se hlavní zápletka odehrává až po první hodině. A hudba mi přišla vykradená, jen si nemůžu vzpomenout z čeho, každopádně jsem ji slyšel a k dramatickým scénám se často vůbec nehodila. ()

fleurette 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi vůbec nelíbila. Takový průměrný utahaný romantický film, to se změnilo, když Bette Davis dostala více prostoru a najednou z toho bylo drama a nakonec i návrat Petera, který divák stejně od počátku očekává, nevyzní tak nevkusně, jak mohl. Moc se mi líbil George Brent, v každé scéně působil klidně a velmi sympaticky, především v té závěrečné, která je na filmu kupodivu nejlepší. Dítě přeci patří své matce. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

The Great Lie - Velká lež: je to další uhlazená hollywoodská filmová zábava režiséra Edmunda Gouldinga s Bette Davis v hlavní roli pro maloměšťácké paničky. Filmová adaptace vychází z románu "January Heights" z roku 1936 od Polana Bankse. Jde o standardizovaný hollywoodský výrobek, velkopansky trousí krokodýlí slzy, je sladký, načančaný, plochý, hlavní hrdinka je podbízivě ušlechtilá, je to melodrama nevábně umolousané. Chování všech tří hlavních postaviček je směsí zbabělosti, povýšenosti a uhlazenosti. A byť to mezi ženami jiskří soupeřivostí, je vlastní příběh povrchní a mdlý s beznadějně zpackanou zápletkou. Za obdiv tu snad stojí Čajkovského noty a interiéry pianistčina apartmánu. To je ta třpytivá sláva hollywoodského filmu, kde se lejno podává na zlatém podnose a sklízí se potlesk! Hrdinečkou melodramatického hýkání je Maggie Patterson (oslavovaná Bette Davis), marylandská dobře postavená mladá žena, milovaná svými loajálními černoušky. Láska pro maloměšťácké potřeby k pobavení potřebuje nevěrohodné koniny a šťastně sladký konec. Hlavní mužskou postavou je Peter Van Allen (uhlazený George Brent), bohatý muž i schopný aviatik, jehož lehkomyslnost dostává snadnou druhou šanci k naplnění života. A třetí hlavní postavou je Sandra Kovak (zajímavější Mary Astor), slavná pianistka, jejímž jediným zájmem je Peter. Ale ten ji stále protéká mezi prsty. Z dalších rolí: Maggiina oddaná hospodyně Violet (Hattie McDaniel), Maggiina washingtonská tetka Ada Greenfield (Lucile Watson), její mužík, washingtonský strýček Maggie a senátor Ted Greenfield (Charles Trowbridge), Petův právník Jock Thompson (Jerome Cowan), z pianistčiny nenadálé svatby její nervózní agent Joshua Mason (Grant Mitchell), Maggiin věrný služebník Jefferson (Sam McDaniel), nebo Sandřina služka Bertha (Doris Lloyd). The Great Lie je nezajímavým hollywoodským melodramatem, třpytivým, afektovaným, prázdným, rozmáchlým. Komerce pro slzy paniček se sladkým zákuskem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dej nie je nič extra, práveže tá zápletka je ako z nejakej telenovely, no vďaka Bette Davis, Mary Astor a Hattie McDaniel ide o nadpriemernú záležitosť, pri ktorej nuda nehrozí. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama