Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Problémy dospívání, první lásky, osobní konflikty nepochopení od autorit a to vše nakonec říznuto špionskou tématikou... Už potřetí vynikající kung fu film, tentokrát ze školního prostředí. Moc hezky zpracovaná taková rozpolcenost mezi slušností hlavního hrdiny a mladickou zbrklostí a nerozvážností. Souboje a různé styly bojových umění opět neskonale povedené a co se choreografie týče, prakticky dokonalé. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Příběh o Yip Manovi je neskutečně zajímavý a perfektně zfilmovaný. Ani mi tolik nevadilo, že zde hráli ti samí herci, co v Yip Man 2, i přesto že tohle je prequel. Mladík co hrál Yip Mana se pohyby dokonale vyrovnal Donniemu Yenovi. To mě potěšilo. Protože jsem nečekal, že se to bez něj povede. A povedlo. Velice působivé. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Nejde až o tak brutální akci, jako v předešlých dílech, ale systém a smysl bojového umění a to, jakým způsobem je zfilmován, zůstal zachován a ikdyž je zdejší představitel Ip Mana tak trochu ucho, opět jde o sympaťáka každým coulem. Pro fanoušky obou předchozích Ip Manů je shlédnutí této legendy povinností. 80% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tak trochu som pozabudol práve na toto pokračovanie... prekvapila ma podobnosť hercov, menšia, ale predsa... Tak ako tu bolo už viackrát spomenuté, Donnie Yen tu nie je, čoš sa nahradiť ozaj nedá, ale aj napriek tomu ide o v celku slušný prológ, ktorý nerobí hambu predchodcom, ktoré nasadili laťku dostatočne vysoko... 8/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Problém je hlavně v tom, že mladého Yip Mana, hraje strašně topornej a nesympatickej Číňan, kterej se navíc objevil v předchozím díle, v roli nějakého cvičence. Takže, přelidněná Čína má málo herců nebo jak? Nebo šlendrián? Tenhle film je docela špatný a vůbec by neměl spadat pod ipmanovskou sérii. Je to prostě jiný a mnohem horší počin. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama