Reklama

Reklama

Všechno musí pryč

  • USA Everything Must Go
Trailer

Will Ferrell nevede zrovna řádný život. Kvůli přemíře alkoholu přijde o práci i o manželku, která mu vyhodila všechny věci na trávník před dům. Dá se zase dohromady? (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Debilní film se zajímavou myšlenkou. Takovou hromadu logických děr pohromadě to prostě víc než jednou nejde. Elektřinu bere kde? Vážně je takový problém kopnout do dveří svého domu? Vážně má budit sympatie alkoholik co je celý film vidět s pivem v ruce? Čeká v tom křesle na co (až uplyne 5 dní a někfo zo vyřeší za něj)? 30ti minutový kraťas OK, ale dívat se na to 90 minut fakt ne. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Americké indie drama s komediálními prvky aneb jak žít život v předzahrádce poté, co dostanu padáka v práci a od manželky košem, mám zmražené konto a ze dne na den jsem bez auta. Vše se zbortilo, nemám nic (kromě svých věcí vyhozených před dům). Co bude dál? ~ Sledujeme životní osud alkoholika Nicka Halseyho (jehož hraje skvělý Will Ferrel), kterak se vypořádává se zmíněnými životními trably. A zároveň poznává(me) osudy několika dalších (neméně sympatických) postav. ~ Důležité a vskutku originální je stěžejní místo děje: předzahrádka bývalého domu protagonisty, přičemž tento prostor je vyjádřením otevření se světu, neskrývání svých niterných problémů či úchylek / své povahy a charakteru / zlozvyků / zvrhlých radovánek za zdmi svých domů. Ať už se záclonami či bez nich. Nutno však dodat, že se Nick na své předzahrádce neubytoval dobrovolně, nýbrž shodou okolností. Poslal ho tam sám život. Vlastní blbost. Jeho dočasné útočiště je zároveň jakýmsi improvizovaným bazarem (= odstřihávání se od materialistického pojetí života). ~ Ač snímek disponuje obligátními typy postav i tradičními scénáristickými postupy, neřknu-li mnohými klišé nezávislého proudu, přesto dávám maximální možné hodnocení. Mám prostě tyto malé a jednoduché snímky s minimem dobře napsaných postav rád. Pěkně strávený čas a zároveň příjemné, existenciálně laděné, překvapení. ~ ~ Nejsem jiný než vy ostatní, jen se neschovávám v domě. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

V mých očích další Ferrellův fail ve vážných rolích (i to Horší to už nebude velmi vybledlo a časem odkvetlo). Hlavní vinu na tom má velmi nevýrazná režie, protože Dan Rush si nevěděl vůbec rady s herci - všichni hrají jak byste očekávali v tom nejhorším slova smyslu a navíc všechny vedlejší charaktery jsou plošší než prsa Noomi Rapace před pubertou. Plus opravdu velmi otravná, neustále opakující se, indie instrumentálka v podkresu... 40 % ()

waits 

všechny recenze uživatele

Komorní a poměrně smutná podívaná, jako dělaná pro předpůlnoční vysíllání na páteční ČT2. Jenom to obsazení Ferrella spolu s anotací "komedie" bylo možná pro některé diváky matoucí a očekávávání musela být nutně zklamána.. Osud hlavnímu hrdinovi celý film dělá něco, co hezky popisuje anglická fráze "twisting the blade". Ferrell podává deptaného chlápka uvěřitelně, dokáže vzbudit sympatie a vykřesá pár zajímavých okamžiků. Nic světoborného, ale spolu s hudbou a pomalou, detailní kamerou jde o slušnou melancholickou podívanou, která citlivého diváka (škyt) pošle do postele s pocitem, že se těžké okamžiky dají překonat, i když je člověk hodný mamlas. A Ferrella ve vážných rolích mám rád, mohlo by jich točit víc. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak pokud od tohoto snímku čeká kvůli účasti Willa Ferrella nějakou zábavu i sebemenší tak bude hodně zklamán a rozhodně to nedoporučuji lidem s depresemi (vím o čem mluvím) ,protože snímek o tom,jak člověk vše ztratí a zároveň zde není ukázáno jako v jiných podobně laděných filmech jeho cesta zpět na horu není zrovna dobrá na dobré myšlenky.Takže za mě 50 % a tři hvězdy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film byl sepsán podle novely Raymonda Carvera, pro Dana Rushe je to režisérský a scenáristický debut. (Kuzmik)

Související novinky

Will Ferrell zkusí drama

Will Ferrell zkusí drama

12.11.2018

Herec Will Ferrell (Megamysl, Táta je doma) je známý především z jeho komediálních rolí, to ale neznamená, že je mu drama úplně cizí. Naposledy si zahrál vážnou roli ve snímku Všechno musí pryč z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno