Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

JM87 

všechny recenze uživatele

Jsem sám překvapenej, ale celkem mě to bavilo. Já už měl rád hru, ale když sem viděl trailer, tak mi bylo jasný, že tady bude stejnej problém jako sem měl například u Final Fantasy. Žádný hraní, špatně udělala mimika, výrazy, neuvěřitelnost situace. Ten problém tady byl, ale i přesto mě to celkem bavilo. Dokonce bych řekl, že kdyby se toho chytl někdo trošku schopnější, mělo by to potencial vypadat líp. A hlavně nechápu, proč ty tváře nenehrály skuteční herci, například takovej Ray Stevenson by byl skvělej Prometheus. Jinak akce byla celkem fajn, ikdyž nechápu, když všechno bylo dělaní počítačem, proč tvůrci do toho boje nepřidali trošku kreativity, nebylo tam nic moc zajímavýho. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je to po technické stránce slabota, ale je to WARHAMMER 40K! We march from Macragge! Burn the heretic! - Skoro by to takto stačilo, ale trochu víc. To zpracování je opravdu děsné. Nejde ani tak o samotné postavy, obličeje jsou víceméně statické a jen se zalívají krví, ale hlavně planeta výsadku Mithron byla víc než ubohá. Samozřejmě chrám už byl fajn a všechno kolem taky, mateřská loď, thundehawk, land speeder, prostě vše. Zápletka nijak nepřekvapila, ale tady o to přece nejde. Pěkně se na to kouká a když tedy prominete některé drobnosti a jste dostatečně zapálení pro warhammer, užijete si to! ()

Reklama

.Zmolda. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmek ocení pouze fanoušci Warhammeru 40k a to ještě nevím, jestli i ti nejortodoxnější :). Nikdo se nezdržuje vysvětlováním co, kdo, kde, jak nebo proč...pokud nevíte, o co se ve světě Warhammeru 40k jedná, nemáte šanci. Na filmu se podepisuje poměrně výrazně fakt, že za snímkem nestojí žádná velká hollywoodská produkce, ale menší britské studio. Na jednu stranu jsem za to rád, protože Games Workshop si udržel dohled nad produkcí snímku. Na druhou stranu bych si ale uměl představit mnohem dražší a megalomanštější film, kde by na vás v kině hodinu a půl tekly potoky krve. Takhle se jedná spíš o komorněji laděný snímek, který vyniká především svojí perfektně temnou atmosférou. Ze zřejmých důvodů se většina filmu odehrává v mlze nebo ve tmě, nicméně co bylo ušetřeno na prostředí, bylo dostatečnou měrou zužitkováno na samotných Ultramarinech. Dabing je perfektní, hlasy sedí jak prdel na hrnec. Všehovšudy se jedná o více než důstojné zfilmování příběhu ze světa War 40k. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Nevadil by ani tak dětinsky prostý a předvídatelný děj, ale čeho je moc, toho je příliš. Prakticky všichni hrdinové vypadají identicky, bez ohledu na drobné rozdíly ve zdobení zbroje (teprve ke konci jsem je začal rozlišovat alespoň po hlase a to jen díky tomu, že většina těch, kteří se mi pletli, rychle zemřela), animace je zastaralá a střihová skladba mě opakovaně uváděla do katalepsie (proč animátoři nevyužili toho, že nejsou omezení standardními úhly kamery a mohou střihnou opravdu cool akci?). Zkrátka, po filmařské stránce propadák, který si rozhodně nezasloužil takovou stopáž... Ale rozhodně bych byl rád za profesionálnější pokračování s větším rozpočtem a silnějším scénářem - W40k si to zaslouží. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Je celkem škoda, že tohle dnes již obstarožně animované vyprávění o tom, kterak ultramariňácký bukvice jdou po nedělní modlitbě na výlet ke zřícenině na kopci, nemá poloviční stopáž. Zejména první třetina filmu je totiž zbytečně zdlouhavá, i když se snaží nastínit pravověrnost jednotlivých bouchačů. Když pak ale člověk vidí, jak pořád někam jdou a nesou si posvátnou plácačku, chybí už jen aby si zpívali: Jdeme dál, směle dál za sokolským praporem... Ale všechno dobré jednou končí, takže se nakonec dočkáme i nějaké té řežby chaosácké chátry a prašivých kacířů. Což se sice kvůli nízkému rozpočtu mnohdy zvrtne v zběsilé hromadné střílení z místa, skoro jak na herní desce, ale zas ponesou domů o tunu nábojů v baťohu míň. Po perné bojovce se pak naše prořídlá parta víc-než-jen kamarádů vrací do svého zrestituovaného létajícího kostela. Aniž tuší, že (pozor, prudké překvapení) na palubě je vetřelec. Naštěstí, jako každou delikátní a jemnou práci, vše vyřeší kladivo, a tak si po perném dnu plném krvavých vražd odpadlíků mohou vzájemně naleštit motorovkové meče. Bohužel je mají ale jen průměrné. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama