foto

Donald Sumpter

  • nar. 13.2.1943 (74 let)
    Brixworth, Northamptonshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 13. února roku 1943 ve Velké Británii. Jeden z jeho ranných a nejznámějších televizních počinů byl roku 1968 seriál DOCTOR WHO, kde hrál s doktorem Patrickem Troughtonem. Po boku Doctora Who se objevil opět roku 1972 v The Sea Devils s Johnem Partwee. a poté ve spin-offu The Sarah Jane Adventures.

Jeho ranní filmová tvorba zahrnovala hlavní roli v britské kriminální filmu THE BLACK PANTHER, kde zahrál roli zločince Donalda Neilsona, jehož příběh byl inspirován podle skutečných událostí. Objevil se také v mnoha televizních filmech a seriálech včetně adaptace Dickensovy novely NICHOLAS NICKLEBY z roku 2001, GREAT EXPETATIONS z roku 1999 a BLEAK HOUSE z 1985. Objevil se také v epizodách seriálů MIDSOMER MURDERS, THE BILL, HOLBY CITY a A TOUCH OF FROST.

Ztvárnil také v roli strýčka Ginger v dětské sérii THE QUEENS NOSE, který byl vysílán na televizní stanici BBC. Zahrál si postavu Harolda Chapple v OUR FRIENDS IN THE NORTH a také fyzika Maxe Plancka v EINSTEIN AND EDDINGTON. Bylo ho také možno vidět v hororovém laděném drama BEING HUMAN.

Naposledy se objevil v hollywoodské verzi MUŽI KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY, jako detektiv Morell a jako mistr Luwin ve velice oblíbeném seriálu HBO HRA O TRŮNY.

Elvyn George "Ignus.cz" Badelita

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Man Who Invented Christmas
2015 Coalition (TV film)
V srdci moře
2014 Bypass
2011 Muži, kteří nenávidí ženy
Podezření pana Whichera: Vražda v domě na Road Hill (TV film)
2010 Änglavakt
Londýnský gangster
Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie
2009 V srdci bouře: Churchill ve válce (TV film)
2008 Einstein a Eddington (TV film)
Heist (TV film)
Taggart: Intuice (TV film)
2007 Východní přísliby
2006 Drákulův polibek (TV film)
Chatterley Affair, The (TV film)
2005 Nepohodlný
2002 K-19: Stroj na smrt
2001 Enigma
Life and Adventures of Nicholas Nickleby, The (TV film)
Úkol zabít
2000 Dalziel a Pascoe: I mrtví vraždí (TV film)
1999 Great Expectations (TV film)
1997 Tangier Cop
1995 Richard III.
1994 Grushko (TV film)
Jsme jenom lidi
1992 Méchant garçon
1991 Aimée (TV film)
1990 Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi
1983 Kletba Růžového pantera
1981 Antony & Cleopatra (TV film)
Rose Medallion, The (TV film)
1979 Meetings with Remarkable Men
1978 Bídníci (TV film)
1977 Hardcore
Ježíš Nazaretský (TV film)
The Black Panther
1974 Stardust
1971 Bleak Moments
Mizerná neděle
1970 Groupie Girl
Opři se o mě
1969 Night After Night After Night
1968 Lost Continent, The
1966 Hero of Our Time, A (TV film)

TV seriály

2015 Jekyll a Hyde (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Projít peklem (S09E12)
2014 Nové světy (TV seriál)
One Child (TV seriál)
2013 Atlantis (TV seriál)
Textilka (TV seriál)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Muž beze cti (S02E07)
další epizody (7)
Secret of Crickley Hall, The (TV seriál)
2011 Černé zrcadlo (TV seriál)
Národní hymna (S01E01)
Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
Zvítězíš, nebo zemřeš (S01E07)
další epizody (7)
2008 Cena za lidskost (TV seriál)
Tess z rodu D'Urbervillů (TV seriál)
2007 Dobrodružství Sarah Jane (TV seriál)
Fallen Angel (TV seriál)
2006 Eleventh Hour (TV seriál)
2004 Ørnen (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Hříšná porota (S07E04)
2003 New Tricks (TV seriál)
Poslední detektiv (TV seriál)
Serious and Organised (TV seriál)
2002 Rose and Maloney (TV seriál)
Ultimate Force (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1996 Cold Lazarus (TV seriál)
Our Friends in the North (TV seriál)
1995 Královnin nos (TV seriál)
1993 Buddha of Suburbia, The (TV seriál)
1992 Between the Lines (TV seriál)
Blackheath Poisonings, The (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Vraždy podle abecedy (S04E01)
Inspektor Frost (TV seriál)
1990 Drop the Dead Donkey (TV seriál)
1987 Ruth Rendell Mysteries (TV seriál)
1986 Boon (TV seriál)
1985 Masterpiece Theatre: Bleak House (TV seriál)
Oscar (TV seriál)
1984 Big Deal (TV seriál)
Poldové (TV seriál)
1982 Brack Report, The (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)
1979 Minder (TV seriál)
Shoestring (TV seriál)
1977 Children of the New Forest, The (TV seriál)
Target (TV seriál)
1975 Quiller (TV seriál)
1974 Seven Faces of Woman (TV seriál)
1973 Centre Play (TV seriál)
1972 Crown Court (TV seriál)
1970 Adventures of Don Quick, The (TV seriál)
Play for Today (TV seriál)
1969 Hadleigh (TV seriál)
ITV Saturday Night Theatre (TV seriál)
The First Churchills (TV seriál)
1967 Mickey Dunne (TV seriál)
1966 Softly Softly (TV seriál)
1964 The Wednesday Play (TV seriál)
1963 Doctor Who (TV seriál)
Love Story (TV seriál)
1962 Z Cars (TV seriál)
1956 Armchair Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2011 Way of the Morris
2008 Válečníci: Richard Lví Srdce (TV film)
2007 Válečníci (TV seriál)
2003 Sedm divů technické civilizace (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace