Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Sykon 

všechny recenze uživatele

Svět Warhammeru bohužel neznám, a tady nějaké hlubší propojení s tímto univerzem scházelo. Jinak se totiž jedná v podstatě jen o tuctový film o elitním komandu likvidovaném nepřítelem. V případě tohoto animáku ještě musím srazit jednu hvězdičku za hroznou animaci postav. Chápu, že například co se týče účesů postav, 9 z 10 profi vojáků doporučuje ježka (ten desátý hlasoval pro holou hlavu), ale popravdě řečeno, tady jsem neměl prakticky žádnou možnost od sebe jednotlivé postavy rozeznat. Kromě zmíněných účesů měli všichni prakticky stejné rysy tváří a téměř stejné brnění. Ve finále jsem tak poznával jen medika v bílém a kapitána s mečem. Ale není to tak zlé, být tohle hrané nebo lépe rozhýbané, myslím že by to mohl být čistý průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem koketoval s Doomtroopery a Battletechem, ale fantasy svět Warhammeru a v zásadě magicko-religiózní sci-fi vesmír Warhammeru 40000 mě nechávaly zcela lhostejným. Takže když napíšu, že tenhle CGI animák se vcelku povedl, můžou si všichni barviči figurek přičíst klidně i 20 %. Ostatní se budou muset smířit s tím, že jim přijde trochu divné, jak velké kvéry to ti Ultramariňáci (přesněji řečeno družstvo Ultima druhé roty Kapituly Ultramarines z Macragge) používají, a kolik toho uvnitř těch svých power armorů vydrží. Ale trochu jsem pohrabal na W40K wiki a musím říct, že to všechno dává smysl... když tedy přistoupíte na to, že Božský Imperátor je skutečně Božský;) Neodpustím si samozřejmě poznámku, že Ultramarines zní rozhodně drsněji než Lazuritoví námořníci, ale pak už dodám jen to, že tihle mariňáci jsou skutečně Ultra, a "they shall know no fear". Film je po grafické stránce velmi solidní i dnes, má vynikající dabing (český asi ani nevznikl), hudbu a zvuk. Atmosféra je správně temná, a i když zápletka je docela průhledná, celý zážitek divákovi dost vylepšuje fakt, že se díky "pravidlům" světa W40K může stát opravdu cokoliv:) Všechny ty klerikální rekvizity vypadají opravdu dobře, a docela jsem tomuhle vesmíru přišel na chuť. 70 %, ale někdy si asi zase rád poslechnu řízné "Burn, Heretics!!!";) ()

Reklama

Tamten 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem očekával pouze brutální jatka s trochou atmosféry warhammeru. A byl jsem velmi mile překvapen, co všechno se do tohoto relativně krátkého filmu vešlo. Ano, byla tam jatka, ale zdaleka ne tak rozsáhlá, jak jsem očekával. Naopak atmosféry tam bylo požehnaně, obvzláště začátek výsadku na planetu je skvělý kus, který pěkně napne nervy. A navíc lze film brát i jako pěkné seznámení se světem warhammeru pro ty, kteří s ním dříve nepřišli do kontaktu. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Nevadil by ani tak dětinsky prostý a předvídatelný děj, ale čeho je moc, toho je příliš. Prakticky všichni hrdinové vypadají identicky, bez ohledu na drobné rozdíly ve zdobení zbroje (teprve ke konci jsem je začal rozlišovat alespoň po hlase a to jen díky tomu, že většina těch, kteří se mi pletli, rychle zemřela), animace je zastaralá a střihová skladba mě opakovaně uváděla do katalepsie (proč animátoři nevyužili toho, že nejsou omezení standardními úhly kamery a mohou střihnou opravdu cool akci?). Zkrátka, po filmařské stránce propadák, který si rozhodně nezasloužil takovou stopáž... Ale rozhodně bych byl rád za profesionálnější pokračování s větším rozpočtem a silnějším scénářem - W40k si to zaslouží. ()

Troll 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem velký fanoušek světa Warhammera 40,000, předevšim kvůli líbivému světu a skvělým PC hrám (hlavně Dawn of War 1), tak tenhle animák mě trošku zklamal. Akční scény jsou výborné, především pak závěrečná bitka zbylích ultramarines s démonem, kde se autoři s ničím nepárali - brutalita a krev není tomudle animáku cizí. Ovšem rozvláčné scény, kde se nic neděje tempo filmu bohužel dost sráží, což je opravdu škoda, protože bitky a dialogy zde mají hlavu a patu. Přesto doufám, že se dočkáme časem dalších dílů z tohoto universa. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama