Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

fifox 

všechny recenze uživatele

Cože? To není reálný? Those bastards lied to me... Noták, shazovat tenhle pořad jenom proto, že to je nahraný, je fakt trapný. Je to moderní reality show, ve kterejch se kromě absolutní kontroly prostředí inscenuje i děj. Tak to prostě je, a kdo to nepochopil, je zamrzlej někde u Vyvolenejch, léta páně dva litry pět. Mistři zastavárny jsou skvělá zábava, kde se snoubí to nejlepší z ryzího americkýho kapitalismu - nabídka/poptávka, tržní cena, smlouvání, znalosti a trochu toho veksláckýho charisma. Kdo umí, ten umí, baby. Takže když se zadaří, dá se i mírně obouchaná šalupa splašit za cenu konfederačního odznáčku z občanský války. Samozřejmě po řádnym zkouknutí odborníkem, anžto ten mafiánsky vyhlížející fotřík by dal svejm otrokům/rodinnejm příslušníkům pěknýho čouda, pokud by něco nekoupili za desetinu původně nabízený ceny. Pořad je trochu repetitivní, ale díky tomu, že ke každý veteši, kterou tam ty budoucí oškubánci přivalej, jsou pěkně a stručně vysvětlený její historický reálie, se na to dá koukat překvapivě dlouho. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Rodinný klan Harrisonů, jejich zaměstnanci + klaun seiálu Chumlee Russell a provoz zastavárny Gold & Silver Pawn Shop. Myslím, že je to vždy zajímavých a poučných 20 minut. 80 %. Ke komentáři uživatele kulyk: Nikdy jsem neviděl, že by se snažili majitelé nebo zaměstnanci zastavárny někoho ošulit. Naopak mnohokrát majiteli zastavované věci zprostředkují odhad znalce. O ceně vždy musí existovat dohoda a záleží na obou subjektech, na jaké ceně se dohodnou. ()

Reklama

Macamica 

všechny recenze uživatele

Zastavárna, která si hraje i seriózní odhad všeho možného - na druhou stranu právě to přizývání různých znalců mě na tom baví nejvíc, sice někdy plácají úplně o něčem jiném, než mají v ruce, aby zakryli, že si vlastně s tím daným předmětem až tak moc rady neví, ale ve většině případů se něco zajímavého dovím.. a krom toho mě baví i linka toho rodinného podniku a 3 generací, které mají na různé věci různé pohledy :-) Čas od času se ráda dívám a pak čekám, až třeba za rok natočí zas něco nového, protože jinak člověk ty díly umí skoro zpaměti. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak můžou vydýchat toho kreténa Chumleeho. Takhle tupej degen by u nás ve firmě jezdil maximálně s paleťákem. Ale vlastně jo, dyť u Ricka je na prvním místě rodina, takže to vlastně chápu. Ovšem až se po staroušovi odporoučí i Rick, tak to půjde nejspíš do kytek. Páč Corey je zase idiotský ignorant. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

jako vždy; klasická kapitalistická amerika, kde chamtiví majitel antikvariátu odprodá blbému konzumentovi cenný drahokam faraona Tutanchamona za 100 babek. Jo, je to jen divadlo, ale občas je to sranda, když se ti kreténi utahují sami navzájem, o kolik moc je Rick plešatej, nebo stařík moc senilní.. "Ricku, mě to zdá jako padělek..,, ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Zastavárna se nachází na křižovatce Las Vegas Blvd. a Gass Ave. v nevadském Las Vegas. (oje)
  • Pro zákazníky bylo původně pouze parkoviště dál jižně od prodejny. Prostory na parkování severně od zastavárny, kde se nachází cedule "Pawn Shop Parking", bylo původně parkoviště pro místní státní zaměstnance, kde hrozilo, že cizí vozidla dostanou botičku nebo budou odtažena. Po zvýšení zájmu o obchod však byly prostory odkoupeny a nyní jsou užívány pro potřeby zastavárny. (oje)
  • Richard Harrison zemřel v červnu 2018, když prohrál boj s Parkinsonovou nemocí. Před smrtí ještě stihnul vydědit vnuka Coreyho a vše odkázal synovi Rickovi. Ten je nyní jediným majitelem podniku. (Tonula)

Reklama

Reklama