Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spíš než ti „vořeši“ co v této show účinkují a jsou považováni za hvězdy, mě tento pořad zaujal nabídkou jednotlivých předmětů, které chtěli lidi prodat. Ve většině případů šlo totiž opravdu o zajímavé kousky a mnohdy jsem nechápal, proč to prodali i dost pod cenou. Jasně jelo se podle nějakého scénáře a někdo mohl být v opravdu svízelné situaci, ale…U Chumleeho mi bylo hned jasné, že musel jet těžce na drogách, protože takovou „kreaturu“ prostě nevymyslíš… ()

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, na které se dá v televizi dívat. Člověk se nejen pobaví, ale něco se i dozví. Osazenstvo zastavárny je taky super, a některé hlášky mě dostávají. Tento pořad mě baví. Nejraději bych dal 5 hvězd, ale je třeba se držet nějakého obecného měřítka. Každopádně mezi škváry, co televizní stanice produkují, je tohle desetihvězdičkový skvost. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda! Kdo neviděl, tak fakt o dost přišel. Uznávám, že nelze "sjet" vícero dílů po sobě, ALE když tohle objevíte, tak se toho nemůžete nabažit. Úžasné osazenstvo zastavárny ve Vegas - že by přeci jen moje první návštěva nemířila do casina ?:)... Jednotlivé "příběhy" ze zastavárny jsou úžasné, ač už je k nim povolán nějaký odborník, či to jen tak Rick sype z rukávu. Co pořad trošku sráží je "děj" uvnitř zastavárny, na druhou stranu je právě tohle někdy to co epizodu povznese zase výše, je co se děje out of pawn shop... Nikdy nezapomenu na Krabičku na doutníky, co patřila JFK. Nejlepší pořad, co NOVA dovolila vysílat(?)! ()

subic 

všechny recenze uživatele

4 vepřové hlavy, jejich hlavní stravou jsou hamburgery, s rozumem Homera Simpsona. Jednou se to vidět dát, ale... strašně to smrdí Amerikou, baseballovými kartami, cetky ze star wars, filmovými scénáři, plakáty s Lincolnem atd. atd. Nicméně ze všech válek skladů a hledačů pokladů je to asi to nejlepší, bohužel. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Rick Harrison ve své autobiografii uvedl, že důvod, proč diváci vidí více návštěvníků své věci prodávat, než zastavovat, je ten, že druzí jmenovaní si často nepřejí být ve vysílání. (oje)
  • Nejdražším předmětem v zastavárně byla k roku 2014 cigaretová krabička, která patřila J. F. Kennedymu, v ceně 125 000 amerických dolarů. (DexMASTER094)
  • Natáčení probíhá v kulisách, které jen vypadají jako originální obchod. Je tomu proto, aby se zabránilo natáčení náhodných kupujících, takže všechny osoby, které jsou viděny v pozadí jsou herci. Výjimkou jsou osoby, které prodávají určité předměty, ovšem jejich předměty jsou už předem ověřené a ohodnocené, osoba musí podepsat formulář, že souhlasí být natáčena a vše co pak vidí divák, už je jen podle předem připraveného scénáře. (KREI)

Reklama

Reklama